VOLARY: Šestatřicet sekáčů soutěžilo v kosení otavy na Maxových loukách

VOLARY: Šestatřicet sekáčů soutěžilo v kosení otavy na Maxových loukách

Sedmý ročník soutěže Volarský sekáč přivedl do města pod Bobíkem šestatřicet účastníků. Na Maxových lukách změřili své dovednosti v tradičním sekán otavy´ruční kosou. Muži kosili čtverec 7x 7 metrů, ženy 5x 5 metrů a Vojta Válek v kategorií dětí kosil 3x 3 metry.

Rozděleni do kategorií v mužích a ženách do 60 let a nad 60 let přineslo po velmi dramatickém průběhu tyto vítěze: ženy do 60 let Věra Válková, nad 60 let Eva Pláničková, muži do 60 let František Šmolík, nad 60 let Václav Roch (nejstarší účastník závodu). Cenu získal i Vojta Válek, který se popral se svým čtvercem opravdu statečně, Na Libínském Sedle tak vyrůstá nový sekáč. Cenu dostal také Luboš Gregor za nejlepší pokos i Josef Morávek a Josef Jehlička pro nejvzdálenější účastníky. Tito pánové přijeli až z téměř 300 kilometrů vzdálené Rokytnice v Orlických Horách. Závěrečná exhibice křovinátora s vítězem mužů do 60 let pak vyzněla těsně pro muže se strojem a po letošku je stav 4: 3 pro křovinátora.

Letošní ročník soutěže se povedl jak účastí, tak počasím. Pořadatelé byli velmi spokojeni a děkují všem za účast i za předvedené výkony.

Text a foto: Ladislav BERAN

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře