RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Stachovácký uzený řízek s bramborem a tymiánem
Suroviny na řízek :
1 kg uzené krkovičky
8 dkg kysaného zelí
20 dkg hladké mouky
2,5 dcl mléka
2 vejce
5 stroužků česneku
pepř, sůl, majoránka
Plátky krkovice potřeme utřeným česnekem a obalíme v hladké mouce. Z mléka, vajec, jemně nasekaného zelí a zbytku mouky připravíme těstíčko. Přidáme koření, zbytek česneku a řízky máčíme v těstíčku. Smažíme na sádle.
Brambory:
1,5 kg nových brambor
sádlo
sůl, kmín
snítky tymiánu
Brambory opereme, nakrájíme na čtvrtky, osolíme, pokapeme sádlem, proložíme snítky tymiánu a dáme péci.
Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ
Odebírat
Login
0 Komentáře