ZÁCHRANKA V AKCI: Ohlédnutí za víkendem na jihočeských silnicích

ZÁCHRANKA V AKCI: Ohlédnutí za víkendem na jihočeských silnicích

 

Druhý květnový víkend měli jihočeští záchranáři na silnicích poměrně napilno – během sobotního a nedělního dne totiž vyjížděli ke 14 dopravním nehodám, které se neobešly bez zranění.

V šesti případech vyjížděli k nehodám motorkářů, stejně tak ke kolizím osobních vozidel, a ve zbylých dvou případech došlo ke zranění cyklistů. Většina účastníků nehod vyvázla naštěstí jen se zraněními lehčího charakteru či s podezřením na středně těžká, jedna z nehod si vyžádala lidský život.

U Veselí nad Lužnicí v sobotu 8. května řidič osobního vozidla čelně narazil do betonového sloupku a zůstal ve voze zaklíněn. K nehodě okamžitě vyjela posádka s lékařem ze Soběslavi. I přes rychlý dojezd sanitky na místo nemohli záchranáři zraněnému již pomoci, neboť utrpěl mnohočetná poranění neslučitelná se životem. Lékař mohl už jen konstatovat smrt.

Náhlé oteplení láká na silnice i do terénu více cyklistů, motorkářů i řidičů aut, proto prosíme a nabádáme k maximální opatrnosti a ohleduplnosti na vozovkách i mimo ně.

 

Text a foto: Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje

 

 

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře