RADNICE INFORMUJE: Nový nouzový stav

RADNICE INFORMUJE: Nový nouzový stav

Zdroj obrázku: Ministerstvo vnitra ČR / K informaci radnice přidala (red) – Za krásnější Vimperk

 

Od dnešního dne, tj. 27. 2. 2021, na dobu 30 dnů je vyhlášen nový nouzový stav. S vyhlášením nouzového stavu začínají dnešním dnem platit některá nová opatření, která se budou zpřísňovat od pondělí 1. 3. 2021.
Jedním z nových opatření je, že v uzavřených prostorech, např. úřady, obchody, hromadná doprava, je nutné nosit respirátory a v zastavěném území obce je povinné mít zakrytý obličej jednorázovou zdravotnickou rouškou.

Zůstává v platnosti omezení pohybu v nočních hodinách, tj. od 21:00 hodin do 04.59 hodin. Výjimky jsou možné při výkonu povolání, či na cestě do zdravotnického zařízení apod.

Nařizuje se omezit pohyb osob na veřejně přístupných místech na dobu nezbytně nutnou a omezit kontakty s jinými osobami, než se členy domácnosti a pobývat na veřejně přístupných místech nejvýše v počtu dvou osob, s výjimkou členů domácnosti.

Město nabízí a doporučuje rizikovým skupinám obyvatel – seniorům nadále využívat možnost zajištění nákupu nebo vyzvednutí léků službou Taxíku – Maxíku. Službu je možné si objednat na telefonu 777 754 801.

V souvislosti s uzavřením škol od 1. března budou v provozu pro děti zaměstnanců zdravotních a sociálních služeb a pro děti členů IZS Mateřská škola Klostermannova a Základní škola Vimperk, Smetanova. Tyto školy jsou určené pro děti z celého území obce s rozšířenou působností Vimperk. Z důvodu zajištění provozu je nutné děti přihlásit k docházce podle pokynů uvedených na webových stránkách příslušné školy.

Vzhledem k běhu událostí a vývoji celé situace, která se jeví mnohdy pro občany nepřehledná, vás budeme průběžně informovat o platných opatřeních, či jejich případných změnách, prostřednictvím našich informačních kanálů.

FB – Město Vimperk

 

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře