VŠEOBECNÁ ZDRAVOTNÍ POJIŠŤOVNA: Jaké výhody má VZP pro své klienty v roce...

VŠEOBECNÁ ZDRAVOTNÍ POJIŠŤOVNA: Jaké výhody má VZP pro své klienty v roce 2021?

OTÁZKA TÝDNE:
Jaké výhody má VZP pro své klienty v roce 2021?
ODPOVĚĎ:
V roce 2021 jsme zachovali benefity, které byly mezi našimi klienty v minulosti oblíbené, a nabízíme opět možnost získat finanční příspěvky z fondu prevence na řadu aktivit, služeb a zboží pro zdraví.

Zacílené jsou například na prevenci kardiovaskulárních onemocnění (pohybové aktivity dětí, dospělých i seniorů, odvykání kouření), prevenci u diabetu (zdravotní pomůcky pro diabetiky a odborné pedikérské ošetření), onkologická onemocnění (vyšetření dermatoskopem, včasný záchyt karcinomu prsu, celková preventivní onkologická prohlídka, příspěvek na paruky pro onkologicky nemocné), zdravé stárnutí (pomůcky pro trénink paměti a testování paměti) nebo očkování. Pokračujeme i s osvědčenými příspěvky pro těhotné ženy a maminky po porodu, pro novorozence, nebo pro nedonošená miminka. A samozřejmě nechybí benefity pro bezpříspěvkové dárce krve, plazmy, krevních destiček a kostní dřeně a pro dárce orgánů.

Úplnou novinkou roku 2021 je program na zvýšení dostupnosti psychosociální podpory, zatím v rámci pilotního projektu, který bude trvat do konce května. Naši klienti mohou čerpat až 7 000 Kč, pokud absolvují 10 psychoterapeutických sezení u vybraných odborníků.

Onkologických onemocnění se pak týkají další dvě letošní změny. Nově poskytujeme příspěvek ve výši 2 000 Kč, který mohou získat pacienti léčení radioterapií na zdravotnické prostředky pro prevenci poškození kůže při této nezbytné léčbě. Ženy – spíš bychom měli psát dívky – pak určitě uvítají snížení věkového limitu v programu včasného záchytu karcinomu prsu. Na vyšetření dostanou příspěvek od 18 let (místo dřívějších 25). Horní limit je nadále 45 let, kdy už má každá žena nárok na provedení screeningové mamografie hrazené z veřejného zdravotního pojištění.

Své již tradiční a velmi žádané příspěvky u nás najdou opět děti a studenti s bezlepkovou dietou při celiakii a také s nízkobílkovinnou dietou při vzácných vrozených metabolických vadách. Novinkou v roce 2021 u těchto příspěvků je, že už není potřeba předkládat platební doklady na zakoupené dietní potraviny, ale jen (při první žádosti v kalendářním roce) doklad o diagnóze.

Všechny informace o poskytovaných příspěvcích z prostředků fondu prevence vyčleněných na rok 2021 a podmínkách jejich čerpání najdete na www.vzp.cz/vyhody. Žádost o příspěvek je možno po dobu nouzového stavu podat přes webový formulář; poté bude k dispozici jen v aplikaci Moje VZP. Doporučujeme tedy zaregistrovat se do ní již nyní.

Klienti VZP se také mohou zaregistrovat do Klubu pevného zdraví a využívat slevy a další benefity, které členům KPZ poskytují smluvní partneři po celé republice.

(tzvzp)

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře