ČESKÝ HYDROMETEOROLOGICKÝ ÚSTAV: Vývoj situace a předpověď počasí pro Českou republiku do...

ČESKÝ HYDROMETEOROLOGICKÝ ÚSTAV: Vývoj situace a předpověď počasí pro Českou republiku do čtvrtka 11. února

Ilustrační foto: Šumava – řeka Otava / Foto: Václav SKLENÁŘ

 

Situace: Za frontálním systémem k nám ve čtvrtek od severozápadu pronikne chladnější vzduch a během dne bude do střední Evropy postupovat od západu nevýrazná oblast vyššího tlaku vzduchu. V dalších dnech bude počasí u nás ovlivňovat zvlněné frontální rozhraní mezi teplým vzduchem na jihu od studeného na severu, které bude během víkendu a na počátku příštího týdne zvolna postupovat k jihu.

 

Předpověď na čtvrtek 4. února:
Oblačno až zataženo, místy, zejména na severu a severovýchodě občasný déšť nebo přeháňky, v polohách nad 800 m srážky smíšené nebo sněhové. Během dne od jihozápadu ubývání srážek a částečně i oblačnosti. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty 5 až 10 °C, na jihu Moravy až 12 °C, v 1000 m na horách kolem 2 °C. Čerstvý západní až severozápadní vítr 5 až 10 m/s, místy s nárazy 15 až 20 m/s (až 70 km/h), bude během dne od západu slábnout.

Předpověď na pátek 5. února:
Oblačno až zataženo, na severu zpočátku místy až polojasno a ojediněle mlhy. Odpoledne a večer od západu místy občasný déšť, na severu a severovýchodě nad 600 m sněžení. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C. Slabý proměnlivý nebo východní vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na sobotu 6. února:
Zataženo až oblačno, na většině území občasný déšť, v severovýchodní polovině území srážky četnější a nad 600 m sněhové. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C, na severovýchodě až -4 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 7 °C, v severovýchodní polovině kolem 0 °C. Mírný východní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na neděli 7. února:
Převážně zataženo, místy, během dne na většině území občasný déšť se sněhem nebo sněžení, na jihu v polohách pod 800 m déšť. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C na severu a severovýchodě až -4 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +4 °C, na jihu až 7 °C. Mírný východní až severovýchodní vítr 3 až 7 m/s.

Předpověď na pondělí 8. února:
Zataženo až oblačno, na většině území déšť se sněhem nebo sněžení, na jihu a jihovýchodě zpočátku v polohách pod 600 m déšť. K večeru postupně ubývání srážek. Nejnižší noční teploty +1 až -4 °C, při zmenšené oblačnosti až -10 °C, zejména na severu území. Nejvyšší denní teploty -5 až 0 °C, na jihu a jihovýchodě až 4 °C. Mírný severovýchodní až severní vítr 3 až 7 m/s.

Vyhlídka počasí od úterý 9. února do čtvrtka 11. února:
Zataženo až oblačno, koncem období místy až polojasno. Místy sněžení nebo sněhové přeháňky, v nížinách zpočátku i srážky dešťové nebo smíšené. Ojediněle i srážky mrznoucí. Nejnižší noční teploty -3 až -8 °C, při malé oblačnosti kolem -10 °C. Nejvyšší denní teploty -3 až +2 °C.

 

ČESKÝ HYDROMETEOROLOGICKÝ ÚSTAV

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře