INFOSERVIS: Nechmelený ležák z Pivovaru Samson

INFOSERVIS: Nechmelený ležák z Pivovaru Samson

 

Výrazná vůně chmele, ale příjemná hořkost: Pivovar Samson rozšiřuje svou nabídku o nachmelený ležák.

Portfolio nejstaršího českobudějovického pivovaru se rozšiřuje o světlý ležák s výraznějším chmelovým aroma. Je specifický vůní Žateckého poloraného červeňáku, tedy odrůdy chmele, která je celosvětově považována za jednu z nejlepších. Již během léta bylo možné nachmelený ležák ochutnat v restauracích na čepu a po kladné odezvě od zákazníků je nyní pivo k dostání i v lahvích. Nové pivo by mohlo trvale doplnit stávající portfolio pivovaru.

„Naši zákazníci se v poslední době často ptali, zda neuvažujeme o nějakém více chmeleném pivu, tak jsme připravili novou recepturu. Není problém dodat pivu hořkost, ale uvařit pivo takové, aby mělo vůni, příjemnou hořkost a lahodný dojem po napití, to vyžaduje um a zkušenosti, které náš pan sládek využil při tvorbě receptury pro toto nové pivo z rodiny Samson,“ popisuje Daniel Dřevikovský, generální ředitel Pivovaru Samson. „Překvapením pro nás bylo, že si nový ležák velmi pochvalovaly také ženy,“ dodává.

Nachmelený ležák je na stupnici hořkosti sice o něco výše, než ostatní produkce, od ostatních ležáků se však liší především čichovými vjemy. Jeho barva se nijak nemění, bude typická pro český ležák.

„Důvodem, proč jsme zvolili odrůdu Žateckého poloraného červeňáku, je její výrazné aroma. Nechtěli jsme příliš zvyšovat hořkost, aby pivo bylo dále dobře pitelné, ale spíše se zaměřit na vůni,“ říká vrchní sládek Pivovaru Samson Radim Lavička.

Jedná se o plnosladový prémiový ležák s dokonalým řízem. Je vařený tradičním způsobem na 2 rmuty z vody z 274 metrů hluboké artézské studny. „Osobně věřím, že toto pivo si díky jedinečné chuti najde mnoho obdivovatelů mezi všemi milovníky piva,“ dodává Lavička.

Text a foto: PROTEXT

 

 

 

 

 

Komentáře

komentářů