RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Vaječná polévka

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Vaječná polévka

 

2 vejce, svazek kořenové zeleniny podle chuti, máslová jíška z 3 dkg másla a hladké mouky, 1 ½ l vody, sůl, pepř, špetka muškátového květu, kmín

Zeleninu očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Dáme na 10 minut povařit do osolené vody. Zeleninový vývar zahustíme jíškou, přidáme kmín, mletý pepř a zakvedláme vejce.

Necháme ještě 5 minut povařit. Dochutíme solí a muškátovým květem.

 

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře