V KUCHYNI S DANULOU: Treska s cuketou a tatarkovými bramborami

V KUCHYNI S DANULOU: Treska s cuketou a tatarkovými bramborami

 

Maso: 6 kostek filé z aljašské tresky, 1 lžička soli, 1 lžička sušeného tymiánu, 1 lžička sušeného mletého rozmarýnu, 1 lžička drceného kmínu, 2 lžíce rozpuštěného másla.

Filé necháme rozmrazit, poté mezi dlaněmi lehce vyždímáme, osolíme a okořeníme kmínem a bylinkami, uložíme na plech s pečícím papírem a vložíme na 15 minut do trouby na 180 stupňů. Před koncem pečení přelijeme rozpuštěným máslem.

Cuketa: 4 drobnější cuketky i se slupkou (na půlkolečka), 1 středně velká cibule (nadrobno), 50 g másla, sůl, bylinky dle chuti (dala jsem provensálské), 150 ml smetany ke šlehání.

Na másle necháme zpěnit cibuli, vsypeme cuketu, osolíme, přidáme bylinky a dusíme za občasného promíchání pod pokličkou do poloměkka. Poté zalijeme smetanou a provaříme, případně můžeme zahustit hotovou jíškou.

Brambory: 600 g brambor (nejradši mám varný typ “A”, oloupat), 2 lžíce tatarské omáčky, 1 lžíce oleje, 1 lžička mleté sladké papriky, 1/4 lžičky mletého černého pepře, 1/2 lžičky soli.

Oloupané brambory omyjeme, nakrájíme na čtvrtiny nebo šestiny (to záleží na velikosti), vložíme do mísy, zalijeme studenou vodou a necháme “máčet” asi 10 minut. Poté brambory scedíme a osušíme v utěrce.
V míse smícháme tatarku, olej, mletou papriku, mletý pepř a sůl a do této směsi přisypeme brambory. Rukou důkladně promícháme a klademe jednotlivě na plech s pečícím papírem řeznou plochou nahoru. Pečeme asi 40 minut na 170 stupňů.

Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře