INFOSERVIS: Získejte pomoc. Vy rozhodujete, my pomáháme. Tesco spouští 8. kolo grant....

INFOSERVIS: Získejte pomoc. Vy rozhodujete, my pomáháme. Tesco spouští 8. kolo grant. programu

 

Společnost Tesco spustila přihlašování do 8. kola úspěšného grantového programu na podporu dobročinných projektů „Vy rozhodujete, my pomáháme“. Až do neděle 18. října mohou neziskové a příspěvkové organizace z celé České republiky přihlásit své projekty na zlepšení kvality života v lokalitě, ve které působí. Celkem Tesco rozdělí přes 5 milionů korun.

Program byl poprvé spuštěn v roce 2016 s cílem zlepšovat kvalitu života a udržitelný rozvoj skrze aktivity lokálních komunit v blízkosti prodejen Tesco.

„Za 7 kol bylo darováno více než 28 milionů korun na realizaci 1350 dobročinných projektů z celkových 4048 přihlášených organizací,“ říká Patrik Dojčinovič, výkonný ředitel Tesco Stores ČR.

I v 8. kole získá finanční podporu 270 projektů, které se mohou hlásit do 90 regionů v rámci celé České republiky podle své působnosti. Všechny přihlášené projekty budou následně v průběhu října a listopadu hodnoceny odborným garantem – Nadací rozvoje občanské společnosti, která prověřuje transparentnost, udržitelnost a dopad projektů na lokální komunitu.

Nově se mohou do programu hlásit i organizace, jejichž činnost je negativně ovlivněna současnou pandemií vyvolanou onemocněním covid-19. Program podpoří projekty na zmírnění dopadů pandemie na komunity. Organizace si mohou pořídit např. zdravotnické a hygienické pomůcky, pořádat speciální komunitní akce a workshopy. Tradičně program podporuje menší lokální dobročinné projekty z oblasti podpory vzdělávání dětí, mládeže a dospělých, ochrany životního prostředí, pomoci zdravotně či sociálně znevýhodněným osobám či rodinám v tíživé životní situaci. Více informací a postup, jak se do programu přihlásit, najdete na https://pomahame.itesco.cz/.

Neziskové organizace mohou načerpat inspiraci pro své projektové žádosti na webových stránkách v sekci Předcházející výzvy či Příklady úspěšných projektů. Přihlašování projektů probíhá opět formou jednoduchého online formuláře, žadatelé nemusí povinně přikládat žádné přílohy.  Projekty, které skončí v zákaznickém hlasování na 2. a 3. místě mohou získaný nadační příspěvek použít buď na realizaci původně přihlášeného projektu v menší míře, nebo jako volné peněžní prostředky k podpoře činnosti vlastní organizace v souladu s Pravidly programu.

Vítězné projekty se budou ucházet o přízeň zákazníků od 30. listopadu do 3. ledna ve všech prodejnách Tesco. V rámci hlasování obdrží zákazníci za každý nákup 1 žeton, kterým mohou hlasovat pro svůj oblíbený projekt. Vítězné projekty získají 30 000 Kč. Projekty na druhém místě mohou počítat s podporou 16 000 korun, projekty na třetích místech pak obdrží 10 000 korun. Výsledky budou zveřejněny na webových stránkách v týdnu od 25. ledna 2021.

Společnost Tesco si uvědomuje, že systematická a dlouhodobá podpora místních komunit je nesmírně důležitá. Proto společnost v únoru 2020 společně s nadací Neziskovky.cz spustily nový formát bezplatného online vzdělávání v oblasti vztahového fundraisingu pro neziskové organizace. Absolvování kurzu může organizacím výrazně pomoci zvýšit jejich šance na úspěch v našem komunitním grantovém programu „Vy rozhodujete, my pomáháme“ či v jiných grantových výzvách. Kurz absolvovalo již více než 380 organizací.

Text a foto: (tztesco)

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře