INFOSERVIS: Potravinová sbírka Tesco pomáhala lidem v nouzi celé léto. Lidé darovali...

INFOSERVIS: Potravinová sbírka Tesco pomáhala lidem v nouzi celé léto. Lidé darovali 50 000 porcí jídla

 

Doposud největší a nejdelší potravinová sbírka ve střední Evropě potvrdila závazek společnosti Tesco soustavně podporovat místní komunity. Výjimečná sbírka potravin pomáhala rodinám, které se z důvodu pandemie dostaly do obtížné životní situace, po celé léto. Společnost Tesco zahájila sbírku jako pohotovou reakci na koronavirovou krizi – od 19. června do konce srpna se zapojilo všech 186 obchodů Tesco po celé České republice. Darované potraviny pomohly tisícům rodinám. Potravinová sbírka navazovala na mimořádný potravinový dar v celkové výši 4,5 milionu korun, které Tesco v průběhu dubna a května darovalo potravinovým bankám.

Společnost Tesco dokázala uspořádat nebývalou sbírku potravin ve všech svých obchodech v extrémně krátké době s cílem poskytnout pomoc těm, kteří to skutečně potřebují. Ekonomické dopady koronavirové krize ovlivňují stále více lidí v celé zemi. Těm nejzranitelnějším – seniorům, matkám samoživitelkám, mladým rodinám – poskytlo Tesco prostřednictvím místních potravinových bank na začátku pandemie rychlou pomoc v podobě 125 tun trvanlivých potravin v hodnotě 4, 5 milionu Kč. Následně se Tesco rozhodlo dát zákazníkům příležitost zapojit se do pomoci lidem v nouzi v blízkém okolí. V rámci desetitýdenní potravinové sbírky mohli zákazníci darovat trvanlivé potraviny v kterékoliv prodejně v republice na speciální sběrná místa za pokladnami v prodejnách.

Díky letní potravinové sbírce jsme mohli ještě více pomoci lidem v nouzi a nashromážděných bezmála 21 tun potravin, které představují téměř 50 000 porcí jídla, je bezpochyby skvělý výsledek. Ve společnosti Tesco říkáme, že „každá malá pomoc může mít velký význam“ a naše speciální sbírka potravin je tedy skutečným ztělesněním našeho přístupu. Nesmírně si vážíme daru každého jednotlivého zákazníka. Stejně tak děkujeme našim kolegům z Tesca za jejich podporu sbírky. V neposlední řadě chceme poděkovat našim partnerům z potravinových bank a dalším charitativním organizacím. Díky jejich zapojení jsou darované produkty bezpečně a rychle distribuovány těm, kteří to nejvíce potřebují,“ říká Patrik Dojčinovič, výkonný ředitel Tesco pro ČR.

„Jsme velmi vděční společnosti Tesco za tak rychlou reakci na krizi způsobenou pandemií koronaviru. Mnoho rodin i jednotlivců se v posledních měsících dostalo do finanční krize z důvodu ztráty zaměstnání. Díky společnosti Tesco a jejím zákazníkům jim můžeme pomoci překonat to nejhorší období, než se jejich život zase vrátí do normálních kolejí. Všechny darované potraviny průběžně distribuujeme rodinám v nouzi, seniorům, lidem bez domova a dalším, kteří se ocitli v nelehké životní situaci,“ uvedla Veronika Láchová, ředitelka České federace potravinových bank.

Společnost Tesco si uvědomuje, že lidem v nouzi je potřeba pomáhat dlouhodobě. Proto nadále pokračuje v každodenním darování potravinových přebytků potřebným. Například za uplynulý rok darovalo Tesco potravinovým bankám na podporu potřebným 1 188 tun, což představuje přes 2,7 milionů porcí jídla. Mimořádná letní potravinová sbírka navazuje na tradici pravidelných potravinových sbírek, do kterých se Tesco již 7 let zapojuje v celé České republice, a pomáhá tak poskytnout potraviny těm, kteří se ocitli v tíživé životní situaci.

Tradiční potravinová sbírka se zapojením dobrovolníků se do našich obchodů napříč Českou republikou vrátí 21. listopadu, abychom pomohli lidem v nouzi zajistit štědřejší Vánoce. Tesco jako obvykle navýší dary svých zákazníků o 20 % v hotovosti na podporu činnosti a provozu potravinových bank.

Veškeré informace o letní potravinové sbírce Tesco najdete na webových stránkách: https://itesco.cz/sbirka-potravin/.

Text a foto: (tztesco)

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře