NA VIMPERSKÉM DVORKU: Co nám to přinese?

NA VIMPERSKÉM DVORKU: Co nám to přinese?

Vimperk – náměstí Svobody / Foto: (red) – Za krásnější Vimperk

 

Ohlédnutí za děním ve Vimperku v uplynulých dnech, co kdo řekl nebo zatajil, krátké glosy, komentáře a fotografie, co nás čeká a nemine a k tomu někdy i drby z ulice a hospody. Vážně i nevážně, bez růžových brýlí a pochlebování vrchnosti.

 

Tak, jako nenávist k Martanové spojila dohromady do té doby politické nepřátele Kutila a Vávrovou (a jejich hnutí a spolek), tak naopak touha po dotacích z veřejných peněz na vlastní záliby odvedla od Kutila (a jeho hnutí) do řad věrných příznivců starostky ještě před volbami jejího protikandidáta Čepičku. Není akce, kterou pořádá, aby vedle něj při zahájení starostka nestála. Možná mu tato přízeň vynese před příštími komunálními volbami výhodnější místo na kandidátce, než tomu bylo minule. 

Říjnové krajské a senátní volby jsou za dveřmi, a tak politici současní i ti rádoby budoucí vyrážejí do terénu, aby se ukázali lidu a získali si jeho přízeň. Často se tím chlubí na sociálních sítích. Dojemné je zejména popisování, jak si ten který současný politik z pražských parlamentních lavic příjemně popovídal s tím kterým představitelem obce či města. Když se však zeptáte, co z toho povídání vyplynulo pro nás, pro občany, dočkáte se odpovědi plné prázdných frází a nic neříkajících vyjádření. Nejlepší to důkaz o zbytečnosti takových politiků, kteří v parlamentních lavicích sedí jenom do počtu a aby ve správný čas zvedli ruku na podporu usnesení prosazovaných jejich stranou či hnutím.  Upřímně, v našem vimperském městském zastupitelstvu to není až tak moc rozdílné. I tam jsou tací, kteří o sobě dávají vědět pouze rukou zvednutou při hlasování.

Radnice uvedla v život nové webové stránky. Oproti těm předchozím jsou bezpochyby modernější, ale také uživatelsky složitější. Pokud si chcete přečíst třeba zápis z jednání rady města, pak musíte z hlavní stránky udělat sedm prokliků na další různé odkazy, než se vám na monitoru zobrazí požadovaný obsah. Pokrok nezastavíš, kdosi dostal pěkně vydělat, avšak výsledek jeho práce za veřejné peníze není pro nás, pro občany,  nijak přínosný. A na to by snad měla brát radnice zřetel. Nebo jí stačí, že se pyšní technickým pokrokem bez ohledu na to, co tomu řeknou lidé?

Mnozí čtenáři těchto řádků mají zajisté v živé paměti naléhavé výzvy starostky v době jarní koronakrize, abychom důsledně dodržovali vyhlášená nařízení vlády a ministerstva zdravotnictví k ochraně obyvatelstva před nebezpečným covidem. Uplynulo několik týdnů a dovolím si o upřímnosti těchto slov první ženy našeho města silně pochybovat. To poté, co připustila, aby na děkovné akci v letním divadle byly na plotě areálu umístěny malůvky vysmívající se premiérovi a ministru zdravotnictví právě v souvislosti se zmíněnými opatřeními a nařízeními. Nemusím oba zmíněné pány mít v lásce, ale neměl bych si z nich utahovat na akci města placené z veřejných peněz. Pak to vypadá, že takové malůvky jsou oficiálním názorem radnice.

Zdeněk JUNGVIRT

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře