POLICIE ČR: Auto skončilo na boku, řidička byla silně pod vlivem alkoholu

POLICIE ČR: Auto skončilo na boku, řidička byla silně pod vlivem alkoholu

 

V pondělí 3. srpna odpoledne, pár minut před 14:00 hod., přijali prachatičtí dopravní policisté informaci o dopravní nehodě u Volar, kdy vozidlo skončilo na boku. Po příjezdu na místo zde zasahovaly další jednotky Integrovaného záchranného systému.

Šetřením nehody policisté zjistili, že v 13:45 hod. jela řidička (roč. 1971) s osobním vozidlem tovární značky Opel Corsa, po silnici II/141 z Volar na Blažejovice, kdy pravděpodobně nepřizpůsobila rychlost jízdy svým schopnostem a povaze komunikace, po průjezdu pravotočivou zatáčkou nejela při pravém okraji vozovky, přičemž vjela do protisměru k silniční vodoteči, kde se poté převrátila s vozem přes střechu a svou jízdu skončila na pravém boku.

Vzhledem k tomu, že při jednání s uvedenou ženou byl z jejího dechu cítit závan alkoholu, přistoupili policisté k provedení testu alkoholtesterem Dräger. Výsledek měření vykázal více jak 3,4 promile. I po pár minutách opakovaným testem se měření nikterak nelišilo od prvního měření.

Ženě byla zakázána další jízda, řidičský průkaz u sebe neměla. Dále byla převezena na ošetření do zdravotnického zařízení, kde jí byl odebrán biologický materiál.

Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 120 000 korun.

Dopravní policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Text a foto: POLICIE ČR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře