KRÁTKÉ ZPRÁVY – AKTUALITY – ZAJÍMAVOSTI

KRÁTKÉ ZPRÁVY – AKTUALITY – ZAJÍMAVOSTI

STAROČESKÝ KALENDÁŘ 2020


 

• Vimperský kulturní kalendář – ZDE
• Pranostiky na srpen – ZDE
• ČERVENEC A ČESKÉ DĚJINY: Některé události, které měly v minulosti zásadní význam pro naši zemi a náš národ – ZDE
• Naše nabídka kulturních a společenských akcí na Vimpersku i jinde je ZDE
• KALENDÁRIUM KULTURNÍCH VÝROČÍ V ROCE 2020 – ZDE

 

10. – 16. srpna 2020


 

Výběr z médií: návrat dětí do škol, elektrokola v národních parcích a stipendia pro romské studenty

Plánovaný návrat dětí do škol má trhlinu – oddělení žáků kvůli koronaviru může být problémem v například v družinách, píší Lidové noviny. Ochránci přírody si stále více stěžují na elektrokola – téma pro Mladou frontu Dnes. Léčebným přípravkům z konopí s látkou CBD hrozí v Evropské unii zákaz prodeje, uvádí deník Právo. A na serveru Aktuálně,cz se dočtete o stipendiích pro romské studenty. Více ve výběru z médií, který připravil Radiožurnál. CELÝ ČLÁNEK


 

Předpověď počasí

Sobota 15. srpna: Oblačno až zataženo, hlavně na východě i polojasno, během dne místy přeháňky nebo bouřky, zejména v jihozápadní polovině území. Nejvyšší denní teploty 22 °C až 26 °C, na východě až 29 °C. Slabý proměnlivý vítr v bouřkách přechodně zesílí.

Neděle 16. srpna: Polojasno až oblačno, přechodně i skoro jasno. Ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší denní teploty 25 °C až 29 °C.


 

Jihočeský kraj zasáhly první větší bouřky, hasiči řešili zatím zhruba padesátku událostí. Třicet zásahů proběhlo na Táborsku, většinou šlo o čerpání vody ze sklepů a odstraňování překážek v odtoku kanalizací. 13 událostí nahlásili lidé ve Volarech a okolí. Náměstí ve Volarech je neprůjezdné kvůli stojící vodě.
FB – JIHOČESKÁ TELEVIZE

 

Výběr z médií: unijní kritika železnic v Česku, miliardová půjčka pošty a rekordní dražba pozemku

V českých novinách se v pátek dočtete, že evropský audit kritizuje bezpečnost na českých železnicích. Píšou o tom Hospodářské noviny. Česká pošta si chce podle Deníku N půjčit přes pět miliard korun. A pozemek v Praze se prodal online za rekordní částku, informuje deník E15. Více si přečtěte ve výběru z médií, který sestavil Radiožurnál. CELÝ ČLÁNEK


 

Zubní pohotovost o víkendu na Prachaticku a Strakonicku
15. – 16. 8. MUDr. Kuča Nad Stadionem 484, Vimperk 704 915 919
15. – 16. 8. MUDr. Přibek ZS Štěkeň 383 393 194

Ošetření akutním pacientům poskytují vyjmenovaní lékaři ve svých ordinacích vždy od 08.00 do 10.00 hod. Ve všední dny poskytuje zubní pohotovost Nemocnice v Českých Budějovicích od 16.30 do 21.30 hod, v sobotu, v neděli a o svátcích od 08.00 do 18.00 hod. v horním areálu nemocnice, pavilon C.

(Jihočeské nemocnice)


 

Dovolená v Řecku – odběrová místa pro samoplátce v Jihočeském kraji

V souvislosti s nutností negativního testu na Covid-19 pro vycestování do Řecka zveřejňujeme přehled odběrových míst pro provedení testu v Jihočeském kraji.

Uvedená tabulka je aktuální ke dni 12.08.2020. Z důvodu, že se údaje mohou měnit, je nutné sledovat webové stránky poskytovatelů zdravotních služeb, kteří testování provádějí.

Odběrová místa v Jihočeském kraji zde.

Pro více informací k vycestování do Řecka doporučujeme sledovat webové stránky Ministerstva zahraničních věcí České republiky – www.mzv.cz.

Vyjádření Ministerstva zdravotnictví České republiky:

V návaznosti na Rozhodnutí ministrů zdravotnictví, infrastruktury a dopravy č. D1A/GP.oik.50682 Řecké republiky ze dne 11. 8. 2020 – s platností ode dne 17. 8. 2020 do dne 31. 8. 2020 mají všichni cestující přijíždějící do Řecka po silnici nebo prostřednictvím leteckého spojení s Českou republikou z důvodu preventivních opatření na ochranu veřejného zdraví před dalším šířením viru COVID-19 na řeckém území povinnost:

– předložit při vstupu na řecké území QR kód obdržený po vyplnění PLF formuláře (-> Řecko – možnosti cestování z/do ČR v souvislosti s Covid-19) – platný formulář PLF s QR kódem jsou povinné pro vstup do Řecka vždy bez ohledu na způsob dopravy a místo vstupu do země,

– předložit lékařské potvrzení negativní diagnózy v anglickém jazyce s uvedením jména a příjmení a čísla cestovního dokladu, vystavené na základě dokladu o negativním PCR testu na původce onemocnění COVID-19, který byl proveden v průběhu posledních 72 hodin před příletem do Řecka v akreditované laboratoři země původu nebo tranzitu. Obě potvrzení musí být v originále (v tištěné nebo elektronické formě). Tato povinnost se nevztahuje na spolucestující děti ve věku do 10 let.

Rozhodnutí rovněž stanoví leteckým společnostem povinnost kontroly uvedeného lékařského potvrzení, PLF formuláře a QR kódu před nástupem cestujícího na palubu letadla. Pokud kterékoliv z těchto dokladů cestující nepředloží, je to důvodem odepření nástupu na palubu letadla.

Test doporučujeme mít i v případě, pokud plánujete cestovat do Řecka z letiště mimo ČR. Ačkoli opatření vydané řeckými orgány situaci odletu z letiště mimo území ČR výslovně neupravuje, může vám být bez testu odepřen vstup na palubu letadla.

Současně upozorňujeme na skutečnost, že platnost preventivního opatření může být ze strany Řecka prodloužena v závislosti na vývoji epidemiologické situace i po dni 31. 8. 2020.

Další informace na koronavirus.mzcr.cz.

Medical Certificate – LÉKAŘSKÉ POTVRZENÍ O VÝSLEDKU TESTU PCR NA COVID19

(tzjč)


 

Předpověď počasí

Pátek 14. srpna: Polojasno až oblačno, přechodně až zataženo. Ojediněle, během dne postupně místy přeháňky nebo bouřky, ojediněle i silné. Dusno. Nejvyšší denní teploty 27 °C až 31 °C, v jihozápadní polovině Čech kolem 26 °C. Slabý proměnlivý vítr v bouřkách přechodně zesílí.

Sobota 15. srpna: Oblačno až zataženo, jen přechodně polojasno, na většině území přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší denní teploty 23 °C až 27 °C. Slabý proměnlivý vítr v bouřkách přechodně zesílí.


 

Sčítání lidu: Pošta vyšle deset tisíc komisařů. Za neúčast hrozí vysoké pokuty

Už jen něco přes půl roku zbývá, než se v České republice rozjede další sčítání lidu. Statistici se však na něj připravují již nyní. Například tím, že v září a říjnu spustí sčítání zkušební, kterého se zúčastní 25 tisíc domácností. CELÝ ČLÁNEK


 

Aktuální kontroly SZPI prokázaly nevyhovující parametry u 30 % vzorků nebalených zmrzlin a 43 % vzorků ledů do nápojů

V souvislosti s vrcholící sezónou prodeje zmrzlin a chlazených nápojů kulminují i kontroly Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) uvedeného sortimentu. Inspektoři se mj. zaměřují na dodržování bezpečnostních a jakostních parametrů u kopečkových i točených zmrzlin a ledů do nápojů, a to včetně kontrol zařízení na jejich přípravu. Kontroly inspektoři realizovali zejména v cukrárnách a dalších provozovnách společného stravování.

Průběžné výsledky kontrol v letošní sezóně ukazují, že řada provozovatelů stále nedodržuje předepsané výrobní postupy a významná část odebraných vzorků nesplnila požadavky právních předpisů zejména v oblasti limitů pro přítomnost bakterií. V období do 31. 7. 2020 nevyhovělo celkem 30 % vzorků zmrzlin a téměř 43 % vzorků ledů do nápojů.

V roce 2020 (do 31. 7. 2020) inspektoři SZPI dosud vyhodnotili 64 vzorků točených a kopečkových zmrzlin a 19 z nich (cca 30 %) nesplnilo hygienické limity. Ve vzorcích zmrzlin laboratorní rozbory potvrdily nadlimitní počty kolonií bakterií čeledi Enterobacteriaceae. Při kontrolách v roce 2019 nevyhovělo požadavkům právních předpisů 37 % hodnocených vzorků, v roce 2018 šlo o 30 % a v roce 2017 o 26 %. Za hlavní příčinu nevyhovujících výsledků lze považovat nedostatečnou sanitaci zařízení na výrobu zmrzlin a také kontaminované vstupní suroviny, jejichž hodnocení provozovateli potravinářských podniků spočívá často jen ve vizuální kontrole. Roli může hrát i nedostatečné proškolení personálu. Jednou z charakteristických  příčin problému u točených zmrzlin je nežádoucí praxe, kdy provozovatelé zmrzlinu na konci dne nelikvidují, ale následující den ji vrací zpět do stroje, čímž může docházet k přenášení bakteriální kontaminace ze stroje na zmrzlinovou směs a zpět.

V letošní sezóně (opět do 31. 7. 2020) inspektoři SZPI dosud dokončili vyhodnocení u 21 vzorků ledů do nápojů a 9 z nich (cca 43 %) nesplnilo zdravotní nebo hygienické limity. Mezi sledované parametry náležel výskyt bakterií Escherichia coli, Clostridium perfringens, enterokoků, koliformních bakterií a bakteriálních kolonií. Při kontrolách v roce 2019 nevyhovělo požadavkům právních předpisů 40 % hodnocených vzorků, v roce 2018 šlo o 47 % a v roce 2017 o 45 %. Za hlavní příčinu nevyhovujících zjištění lze označit podcenění hygienické praxe při výrobě ledu a průběžné dezinfekce výrobníků ledu.

Z výsledků letošních kontrol i kontrol v předchozích letech je zřejmé, že významná část provozovatelů stále hrubě podceňuje rizika spojená s nedodržením hygienických postupů při výrobě, skladování a prodeji uvedeného sortimentu a s tím souvisejícím porušením hygienických limitů pro přítomnost mikroorganismů. Podíl nevyhovujících vzorků však nelze zevšeobecnit pro celý trh, protože SZPI vybírá vzorky k odběru dle sofistikované analýzy rizika a častěji prověřuje provozovny, kde očekává problém. I bezproblémoví provozovatelé jsou však kontrolováni, byť s nižší frekvencí.

Počty dosud vyhodnocených vzorků jsou ve srovnání s předchozími lety mírně nižší v souvislosti s pozdějším nástupem prodejní sezóny.

V provozovnách, kde inspektoři SZPI odebrali nevyhovující vzorky, na místě zakázali užívání zařízení (např. výrobníku ledu, zmrzlinového stroje a souvisejícího náčiní), nařídili provozovateli provedení jeho sanitace a následné provedení mikrobiologického rozboru akreditovanou laboratoří. Až po vyhovujícím výsledku rozboru inspektoři umožní zařízení znovu používat.

S dotčenými provozovateli SZPI zahájí správní řízení o uložení sankce.

(tzszpi


 

Výběr z médií: bezpříznakoví s koronavirem, podvod s poukazy na nákupy a inspekce u Českých drah

V českých novinách se ve čtvrtek dočtete, že stát nesleduje počty bezpříznakových pacientů s koronavirem, píše Deník N. Mf Dnes pak varuje před podvodníky nabízející na internetu falešné poukazy na nákupy. A inspekce práce se zaměřila na České dráhy, informují Lidové noviny. Více si přečtěte ve výběru z médií, který sestavil Radiožurnál. CELÝ ČLÁNEK


 

Představení pro děti na zachráněném nádraží ve Lčovicích

Zveme vás na dětské divadelní představení pro děti, které se uskuteční na zcela netradičním místě – zachráněné vlakové zastávce na okraji malé vesničky Lčovice u Čkyně.V sobotu 15. srpna přijedou herci divadla Cirkus Žebřík se svým představením “Loutky, které nikde nechtěli.” Představení se uskuteční od 16 hodin na louce u vlakové zastávky.

Malebná lčovická vlaková zastávka na železniční trati ze Strakonic do Vimperka byla postavena v roce 1893. Vlaková zastávka si zahrála v roce 1980 v hudební filmové komedii Trhák režiséra Zdeňka Podskalského, filmaři přejmenovali lčovickou zastávku na Lipovec. Po téměř sto letech začal provoz na železnici upadat a nádraží postupně chátralo. V roce 2011 byl na tuto budovu vydán demoliční výměr. Zastupitelé obce s tím nesouhlasili, a tak se v roce 2017 obci Lčovice podařilo budovu nádraží koupit od Správy železniční dopravní cesty, státní organizace. Budova nádraží potřebovala rozsáhlejší opravy, na které obec neměla peníze, zastupitelé tedy rozhodli budovu nádraží prodat. Od roku 2017 patří do soukromého vlastnictví. Nový majitel ji již začal postupně opravovat.

Bližší informace o akci i historii tohoto místa naleznete na www.nadrazilcovice.wz.cz.

(išumava)


 

Předpověď počasí

Čtvrtek 13. srpna: Jasno až polojasno. Odpoledne a večer částečné přibývání oblačnosti a ojediněle, na jihozápadě a západě území místy, přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší denní teploty 28 °C až 32 °C. Slabý jižní až jihovýchodní vítr do 4 m/s v bouřkách přechodně zesílí.

Pátek 14. srpna: Polojasno až oblačno, přechodně až zataženo. Ojediněle, během dne postupně místy přeháňky nebo bouřky, ojediněle i silné. Dusno. Nejvyšší denní teploty 28 °C až 32 °C, v jihozápadní polovině Čech kolem 26 °C. Slabý proměnlivý vítr v bouřkách přechodně zesílí.


 

Návštěvníků na Šumavě přibylo, navíc jsou velmi neukáznění

Národní park patří mezi nejoblíbenější destinace u nás vůbec, Šumava a jižní Čechy jsou stálicí mezi tuzemskými návštěvníky, letos však zažívají vlivem koronavirové krize doslova nával. Turisté se navíc často v chráněném území chovají neukáznění a dopouští se řady prohřešků.  CELÝ ČLÁNEK


 

V lese rostou chuťovky: Na Prachaticku nasbírali přes 120 syrovinek

Letošní houbařská sezona pomalu ale jistě začíná, podle mykologů prší dost a houby rostou zatím lokálně. Krásný úlovek se povedl v úterý Dagmar Mládkové s manželem Petrem z Plané nad Lužnicí, na houby vyrazili do lesního porostu na Prachaticku. CELÝ ČLÁNEK


 

Výběr z médií: v Česku přibylo týraných dětí, rostoucí prodeje elektrokol i dražší nakládané okurky

V českých novinách se v úterý dočtete, že během nouzového stavu v Česku vzrostl počet týraných dětí. Informuje o tom Mf Dnes. V Česku loni podle Hospodářských novin stoupl prodej elektrokol. A pěstitelé na jihu Moravy hlásí méně okurek, píše Deník. Více si přečtěte ve výběru z médií, který sestavil Radiožurnál. CELÝ ČLÁNEK


 

Předpověď počasí

Středa 12. srpna: Jasno až polojasno, odpoledne v horských oblastech ojediněle přeháňka nebo bouřka. Nejvyšší denní teploty 27 °C až 31 °C. Mírný východní vítr 2 až 5 m/s

Čtvrtek 13. srpna: Jasno až polojasno. Na jihu, jihozápadě a západě území odpoledne a večer postupně přibývání oblačnosti a místy přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší denní teploty 28 °C až 32 °C. Slabý jižní až jihovýchodní vítr do 4 m/s v bouřkách přechodně zesílí.


 

RERA a.s. – Finanční podpora a možnost vycestovat na zkušenou do zahraničních firem stále pokračuje.

Jihočeši mají stále možnost získat podporu až 1000 euro měsíčně a vycestovat na zkušenou do zahraničních firem díky programu Erasmus for Young Entrepreneurs. Program umožňuje vycestovat a pracovat v zahraničních firmách s měsíční podporou a to po dobu 1 až 6 měsíců. Délku pobytu v zahraničí si může zájemce určit sám.

Zájemce nefiguruje v zahraniční firmě v roli klasického stážisty, jako např. v případě programu Erasmus+, ale spíše v roli partnera. Zahraniční podnikatel je pak českému zájemci určitým mentorem a zahrnuje ho tak do každodenních aktivit, se kterými se může podnikatel setkat. Fungování  v zahraniční firmě je tedy značně zajímavější, než klasická forma stáží“, doplnil ředitel Rozvojové agentury jižních Čech Tomáš Cílek.

„I přes aktuální omezení celé řady aktivit vítám, že součást naší krajské koncepce podpory podnikání, tedy podporovat aktivní lidi, kteří mají chuť sbírat podnikatelské zkušenosti v zahraničí, stále probíhá.“, uvedla k programu hejtmanka Jihočeského kraje Ivana Stráská.

Program Erasmus pro začínající podnikatele v letošním roce oslavil 11 let od začátku existence, během kterých bylo propojeno více než 16 000 začínajících a stávajících podnikatelů napříč 39 účastnickými zeměmi a uskutečněno více jak 8 500 výměn.

Na projektu se podílí i Jihočeská hospodářská komora, která pomáhá s koordinací a hledáním vhodných jihočeských firem, které by se mohly stát jihočeskými hostitelskými firmami, tedy firmami, jež by recipročně přijaly zájemce ze zahraničí.

Více informací na www.rera.cz/eye a tel. +420 736 410 221.

(tzjč)


 

Výběr z médií: kamery na českých silnicích, složení volebních komisí i opravená zvonice ve Rtyni

V českých novinách se v úterý dočtete, že kamery na českých silnicích by mohly mít širší využití. V Praze testují hlídání nepovoleného vjezdu do pruhu pro autobusy, jinde umístili první radary na mýtné brány, píše to Mf Dnes. Koronavirus může ovlivnit podle Lidových novin složení volebních komisí. V nich zasedají hlavně starší lidé. Více si přečtěte ve výběru z médií, který sestavil Radiožurnál. CELÝ ČLÁNEK


 

Předpověď počasí

Úterý 11. srpna: Polojasno až oblačno, jen přechodně skoro jasno. Ojediněle, postupně místy přeháňky nebo bouřky, ojediněle i silné. Večer ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejvyšší denní teploty 26 °C až 30 °C. Slabý východní až severovýchodní vítr do 4 m/s v bouřkách přechodně zesílí.

Středa 12. srpna: Jasno až polojasno. Nejvyšší denní teploty 27 °C až 31 °C. Mírný východní vítr 2 až 5 m/s.


 

Správa Národního parku Šumava informuje

V úterý 11. srpna bude budova Návštěvnického centra Kvilda uzavřena.
Návštěvy jeleního výběhu s doprovodem budou probíhat v 11:00, 12:00, 13:00 a 15:00 hodin. Parkoviště i toalety jsou v provozu.
Děkujeme za pochopení.

(fbnpš)


 

Výběr z médií: zásah U Holubů na Netflixu, nový vyděračský virus a velký růst prodeje chat a chalup

O zásahu v restauraci U Holubů v roce 1995 točila v Česku internetová televize Netflix. Podle Deníku N tvůrci vyzpovídali velitele zásahu Zdeňka Macháčka či novináře Jaroslava Kmentu. Pondělní deník Právo píše o novém vyděračském viru Avaddon, který se velmi rychle šíří. Tématem Hospodářských novin je zase velký nárůst prodeje chat a chalup v Česku, a to meziročně o téměř polovinu. Více si přečtěte ve výběru z médií, který sestavil Radiožurnál. CELÝ ČLÁNEK


 

Předpověď počasí

Pondělí 10. srpna: Jasno až polojasno, odpoledne a večer přibývání oblačnosti a postupně místy přeháňky nebo bouřky, zejména v severní polovině Čech. Nejvyšší denní teploty 28 °C až 32 °C. Slabý, během dne přechodně mírný severovýchodní vítr 2 až 5 m/s.

Úterý 11. srpna: Jasno až polojasno, odpoledne a večer přibývání oblačnosti a postupně místy přeháňky nebo bouřky. Ráno ojediněle mlhy. Nejvyšší denní teploty 27 °C až 31 °C.


 

Právě jsme přišli na svět. Prohlédněte si fotky novorozenců

Díky vstřícnosti novorozeneckých oddělení jihočeských nemocnic vám každou neděli na stránkách Deníku přinášíme fotky nejmladších dětí, které se narodily v Jihočeském kraji.

ČTĚTE ZDE


 

Hygienici zatím ukončili kvůli pozitivním případům COVID-19 dva tábory, jinak je dosavadní průběh dětské rekreace klidný

Už více než sedmatřicet tisíc dětí je přihlášeno k letní rekreaci na táborech v jižních Čechách. To je nejvíce ze všech krajů v ČR a více než v průběhu loňských prázdnin.

„K dnešku (7. srpna – pozn. red.) máme nahlášeno konání celkem 361 táborů, na kterých se o prázdninách vystřídá na zotavovacích akcích a jiných podobných akcích celkem 37 209 dětí. To je o zhruba čtyři stovky více dětí, než jsme registrovali vloni. Je jasné, že řádné zabezpečení a organizace letní dětské rekreace letos klade zvýšené nároky na organizátory a samozřejmě i my jsme zintenzivnili naši poradenskou a kontrolní činnost. Od začátku prázdnin máme za sebou již 110 kontrol, to je více než za celé loňské prázdniny. Můžeme konstatovat, že dosavadní průběh je přes zjištěné nedostatky zatím klidný, bez epidemií a výrazných prohřešků. Dosud jsme uložili šest blokových pokut v celkové výši dvanáct tisíc korun především kvůli nedostatkům ve zdravotní dokumentaci dětí a ve skladování potravin. Kvůli výskytu pozitivní osoby jsme zatím museli ukončit konání dvou táborů,“ uvedla ředitelka KHS Jihočeského kraje Kvetoslava Kotrbová.

„Z důvodu potvrzení pozitivity na COVID-19 vždy u jedné osoby byly předčasně ukončeny dva tábory, oba se konaly na Táborsku. Na dalších třech táborech – dvou na Strakonicku a jednom na Jindřichohradecku – byly potvrzeny pozitivní případy COVID-19 až po ukončení těchto rekreačních akcí. Z dosavadních nedostatků jsme v pěti případech zjistili závady ve zdravotní dokumentaci dětí a v jednom případě ve skladování syrového masa. Zatím jsme obdrželi šest podnětů na konání letní dětské rekreace, především na osobní hygienu a ubytování dětí, nedostatečný úklid či výskyt štěnic, ale žádný z nich se při následných kontrolách nepotvrdil. Na třech zotavovacích akcích pak muselo být zajištěno náhradní zásobování pitnou vodou,“ doplnila ředitelka odboru hygieny dětí a mladistvých Marie Nosková.

Na telefonní lince 731 428 577, která je v provozu denně od osmi do šestnácti hodin, poskytují jihočeští hygienici i nadále informace k letním dětským rekreacím jejich organizátorům i rodičům.

(tzkhs)


 

Opustili nás v minulých dnech

Ve spolupráci s pohřebními službami na Prachaticku, přinášíme jména zemřelých, s nimiž se jejich příbuzní a přátelé v uplynulém týdnu rozloučili.

CELÝ ČLÁNEK


 

Obec Přední Výtoň pronajme svůj areál letních sportů

Doba trvání nájmu od 1. 1. 2021 do 31. 12. 2025. Minimální výše ročního
nájmu je 250 000 korun. Obec ale hledá nejvyšší a nejzajímavější
podnikatelskou nabídku.
Termín podání je 30. 8. 2020
Součástí nabídky musí být i podnikatelský záměr se zaměřením na druhy
poskytovaných služeb
Přihlášky je možné podávat osobně nebo zaslat poštou na adresu:
Obec Přední Výtoň
Přední Výtoň 30,
382 73 Vyšší Brod
popřípadě prostřednictvím DS sycbupv
Bližší informace na email starosta@prednivyton.cz nebo na telefon:
602160626


 

 

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře