RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Bavorské preclíky (1941)

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Bavorské preclíky (1941)

 

45 dkg hladké mouky, 1 dl vlažné vody, 1 dl vlažné smetany, 7 dkg měkkého sádla, 1 droždí (kvásek), 1 lžička soli, 50 g jedlé sody + 1 l vody na louhování, hrubá sůl

Z mouky a ostatních surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout. Rozdělíme na dílky, vyválíme válečky dlouhé 30 cm a stočíme do preclíku. Do vody dáme sodu a přivedeme k varu. Jednotlivě vhazujeme preclíky a necháme každý povařit asi 15 sekund.

Vyndáme, necháme okapat a dáme na vymazaný plech. Potřeme vajíčkem, posypeme solí a pečeme při 220 °C asi 15 minut.

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ

 

 

 

Komentáře

komentářů