HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR – JIHOČESKÝ KRAJ: Nedávné výjezdy k událostem na Prachaticku

HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR – JIHOČESKÝ KRAJ: Nedávné výjezdy k událostem na Prachaticku

Pondělí 22. června

13:04 Únik nebezpečných látek – K možnému požáru nákladního automobilu vyjela k obci Buk profesionální jednotka ze stanice Vimperk. Zároveň byla svolána jednotka SDH obce Svatá Máří. Profesionální hasiči na místě průzkumem zjistili, že auto nehoří. Kouř pocházel z úniku oleje, který kapal na horký motor.

14:30 Požár – U Malovic, části obce Krtely byl ohlášen požár kolového nakladače. Operační důstojníci na místo vyslali profesionální hasiče ze stanic Vodňany a Prachatice a svolali jednotky SDH obcí Malovice, Netolice a Krtely. Jako první se na místo dostavila vodňanská jednotka, která požár dostala pod kontrolu do přibližně dvaceti minut. V 15:05 hodin byla velitelem zásahu nahlášena úplná likvidace požáru. Vyšetřovatel HZS stanovil výši vzniklé škody na 40 000,-. Příčina vzniku požáru je v šetření.

17:18 Technický zásah – Dveře bytu, za kterými zůstal zabouchnutý zapnutý sporák, otevřeli v České ulici v Prachaticích místní profesionální hasiči.

Úterý 23. června

19:33 Technický zásah – V Borové ulici v Prachaticích provedli místní profesionální hasiči z prachatické stanice nouzové otevření dveří bytu.

Středa 24. června

11:28 Požár – Bez vzniklé škody byl uzavřen požár odpadu v popelnici. Odpad hořel v Prachaticích na Malém náměstí a uhasila ho prachatická profesionální jednotka.

Čtvrtek 25. června

14:06 Technický zásah – Profesionální hasiči ze stanice Vimperk vyjeli do Jirchářské ulice ve Vimperku, kde uživatelka našla ve sklepě 15 dvacetilitrových sudů s neznámou kapalinou. Hasiči průzkumem zjistili, že z neoznačených barelů nic nevytéká, nedochází k žádnému ohrožení. Uživatelka si zajistí likvidaci přes odbornou firmu.

Pátek 26. června

14:00 Záchrana zvířete – Profesionální hasiči z prachatické stanice zasahovali v Prachaticích na Velkém náměstí, kde se v síti na budově muzea uvízla zraněná poštolka. Hasiči u zásahu spolupracovali s pracovníkem záchranné stanice z Vimperku. Po třech dílech nastavovacího žebříku hasiči se pokoušeli poštolku odchytit. Odchyt se podařil až na několikátý pokus. Zraněného ptáka si převzal pracovník záchranné stanice.

Sobota 27. června

1:02 Technický zásah – Prachatická profesionální jednotka byla vyslána do bytového domu ve Slámově ulici v Prachaticích, kde z jednoho bytu ve vyšších patrech stékala voda do bytů spodních. Hasiči uzavřeli hlavní uzávěr vody celého domu. Mezitím se na místo dostavili policisté, strážníci městské policie a také majitel bytu, který byt otevřel. Voda vytékala z prasklé hadičky na přívod vody do WC. Byla uzavřena voda do bytu, hasiči pak mohli znovu otevřít hlavní uzávěr.

10:03 Technický zásah – Stejná jednotka pak vyjela v Prachaticích do části obce Staré Prachatice, kde byl zlomený sloup telefonního vedení. Hasiči průzkumem prověřili, že sloup nikoho a nic neohrožuje. Zásah hasičů nebyl potřeba.

Neděle 28. června

9:32 Technický zásah – V Prachaticích na nám. Přátelství odstranila prachatická profesionální jednotka hnízdo nebezpečného hmyzu.

20:40 Dopravní nehoda – Stejná jednotka pak v obci Mahouš uklidila vozovku znečištěnou po dopravní nehodě.

(vm)

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře