V KUCHYNI S DANULOU: Květák smažený v hrachovém těstíčku

V KUCHYNI S DANULOU: Květák smažený v hrachovém těstíčku

 

1 středně velký květák, voda, sůl, 1 sáček Hrašky na obalování (250 g), 1 lžička grilovacího koření, 450 ml vody, olej na smažení

Z květáku seřízneme stonek s listy, vložíme do většího hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl a vaříme lehkým varem do poloměkka. Poté scedíme, necháme vychladnout a rozebereme na menší růžičky (ty větší jsem ještě rozpůlila, aby vznikly raději menší kousky, se kterými se lépe manipuluje).

Do kastrůlku vsypeme Hrašku, přidáme grilovací koření (nemusí být, směs už je mírně ochucená) a studenou vodu a umícháme hustější těstíčko. Pomocí lžíce a vidličky v něm obalujeme jednotlivé kousky květáku a ihned smažíme ve vyšší vrstvě oleje ze všech stran dozlatova.

Osmažený květák necháme okapat na papírové utěrce.

Pozn.: Hraška je směs jemně mletého hrachu, kukuřice, rýže a jahel s přídavkem koření a soli. Lze ji použít na obalování masa i zeleniny, na zahuštění polévek a omáček a jako náhradu vajec při přípravě různých placek a karbanátků. Neobsahuje lepek.

 

Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ

 

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře