V KUCHYNI S DANULOU: Pivní rohlíky

V KUCHYNI S DANULOU: Pivní rohlíky

 

40 g vepřového sádla, 340 ml světlého piva, 1/2 kostky čerstvého droždí, 260 g polohrubé mouky, 320 g hladké mouky, 2 lžičky cukru, 2 vrchovaté lžičky soli

Zpracováno a vykynuto v pekárně. Hotové rozdělit na požadovaný počet dílů (já jsem těsto rozdělila na 10 dílků), udělat bochánky a nechat je pod igelitem 10 minut odpočinout. Pak každý zvlášť vyválet do oválku, srolovat rohlíky a uložit na plech s pečícím papírem. Nechat pod igelitem kynout asi 45 minut, poté potřít rozšlehaným vejcem, posypat drceným kmínem a hrubozrnnou solí , mákem nebo sezamem a péct v troubě na 220 stupňů cca 15 minut.

 

Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře