V KUCHYNI S DANULOU: Nadýchané banánové muffiny s polevou

V KUCHYNI S DANULOU: Nadýchané banánové muffiny s polevou

 

Těsto: 2 zralé banány, 100 ml podmáslí (dala jsem 1 lžíci bílého jogurtu a 60 ml mléka), 180 g hladké mouky, 1/2 lžičky prášku do pečiva, 1 lžička jedlé sody, 150 g krystalu, špetka soli, 170 ml oleje, 2 celá vejce.

Ve vyšší nádobě rozšleháme elektrickým tyčovým mixérem banány s podmáslím, resp. s mlékem a jogurtem dohladka.

V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, sodu, sůl a cukr, přidáme olej a vejce a šleháme ručním elektrickým šlehačem, po částech přidáme banánovou směs a ušleháme řidší těsto.

Muffinový plech vysteleme papírovými košíčky (já dávám vždycky dva do sebe), lžící naplníme a pečeme 10 minut na 200 a poté 15 minut na 180 stupňů.

Z tohoto množství vyjde 12 velkých muffinů.

Ozdobíme čokopolevou a sypeme dle chuti a možností, já jsem na ně nasypala “čokobobky” a granulky banánového Frapka (to je na ochucení mléka, něco jako Granko).

Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře