V KUCHYNI S DANULOU: Zapečená vepřová krkovička

V KUCHYNI S DANULOU: Zapečená vepřová krkovička

 

Maso: 4 silnější plátky vepřové krkovice, 1/2 sáčku kořenící směsi “Krkovička s česnekem” od Vitany, 150 g vepřové šunky (plátky a překrájet na nudličky), 4 plátky anglické slaniny (dala jsem plátky Staročeského špeku), 1 menší sklenička sterilovaných paprik ve sladkokyselém nálevu, 4 lžíce kečupu, 200 g tvrdého sýra (najemno nastrouhat, dala jsem 40% Eidam), 1 kelímek smetany ke šlehání, olej.

Pekáč vymažeme olejem. Maso lehce naklepeme, z obou stran okořeníme a uložíme do pekáče. Na každý plátek masa položíme plátek anglické slaniny, posypeme šunkou (kdo chce, může dát jen plátek šunky vcelku), navrch dáme asi lžíci pokrájených sterilovaných paprik, polijeme lžící kečupu a posypeme strouhaným sýrem.
Všechno zalijeme smetanou (liju pomalu na maso), zaklopíme víkem a pečeme asi 1 hodinku na 180 stupňů.

Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře