ŠUMAVA ORIGINÁLNÍ PRODUKT: Vinuté berušky a otavské perle od Aleny Kyrálové

ŠUMAVA ORIGINÁLNÍ PRODUKT: Vinuté berušky a otavské perle od Aleny Kyrálové

Tajil se mi dech, když jsem v dětské ručce poprvé sevřela z Otavy vylovený korálek (tzv.páteřík). Později jsem následovala své rodiče skláře, ale teprve když pod mýma rukama zazářila křehká beruška, přála jsem si, aby odletěla potěšit i mé blízké. Jejich radost mi byla inspirací pro další broučky a korálky…

Otavské perle vznikají podobně jako před několika staletími páteříky s tím rozdílem, že na jejich výrobu nepoužívám sklářskou pec, ale plynový sklářský kahan. Jejich výroba začíná namočením ocelové tyčky do kaolinu a následným tavením skla nad sklářským kahanem. Roztavené sklo vinu na ocelovou tyčku a tvořím různé tvary za pomoci nářadí, které se zdobí skleněnou nití různými technikami do konečné podoby. Po dokončení této fáze přichází na řadu pomalé zchlazení v nádobě s granulátem.

Další nedílnou součástí je kompletování hotových perlí na různé materiály a do různých podob.Můžete se též přijít podívat na samotnou výrobu a nebo sami si vytvořit svůj originální kousek v mé skromné dílně.

šumava produktLetáček Vinuté berušky a otavské perle

Ceník:

Berušky: od 100,-Kč
Náušnice: od 100,-Kč
Náramek: od 290,-Kč
Náhrdelník: od 150,-Kč

Dle vaší fantazie cokoliv na objednávku

Kontakt na výrobce:

Alena Kyrálová, Pod Svatoborem 1269

342 01 Sušice
tel.: 603 322 227

Připravujeme ve spolupráci s Regionální rozvojovou agenturou Šumava
0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře