V KUCHYNI S DANULOU: Zapečené brambory se smetanou a kuřecím masem
Cca 500 g kuřecího masa (já používám nejraději vykostěné stehenní, na menší kousky), 1,5 kg brambor vařených ve slupce (oloupat), 1 středně velká cibule (nadrobno), 1 kelímek smetany ke šlehání, sůl, mletý černý pepř, grilovací koření, sušený česnek, sušený rozmarýn, drcený kmín, olej, máslo na vymazání pekáčku.
Na oleji necháme zpěnit cibuli, přidáme maso a zprudka zarestujeme. Osolíme, okořeníme pepřem a sušeným česnekem a důkladně promícháme.
Pekáček nebo zapékací mísu vymažeme máslem, vsypeme polovinu na kostky nakrájených brambor, osolíme a okořeníme kmínem, sušeným česnekem a grilovacím kořením, vsypeme kuřecí maso, zasypeme zbytkem brambor, opět osolíme a okořeníme.
Zalijeme smetanou, zakryjeme neprodyšně víkem nebo alobalem a dáme na půl hodinky do trouby na 180 stupňů. Poté odklopíme a dopékáme do barvy. Navrch můžeme posypat Nivou nebo tvrdým strouhaným sýrem.
Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ