V KUCHYNI S DANULOU: Zapečené brambory se smetanou a kuřecím masem

V KUCHYNI S DANULOU: Zapečené brambory se smetanou a kuřecím masem

 

Cca 500 g kuřecího masa (já používám nejraději vykostěné stehenní, na menší kousky), 1,5 kg brambor vařených ve slupce (oloupat), 1 středně velká cibule (nadrobno), 1 kelímek smetany ke šlehání, sůl, mletý černý pepř, grilovací koření, sušený česnek, sušený rozmarýn, drcený kmín, olej, máslo na vymazání pekáčku.

Na oleji necháme zpěnit cibuli, přidáme maso a zprudka zarestujeme. Osolíme, okořeníme pepřem a sušeným česnekem a důkladně promícháme.

Pekáček nebo zapékací mísu vymažeme máslem, vsypeme polovinu na kostky nakrájených brambor, osolíme a okořeníme kmínem, sušeným česnekem a grilovacím kořením, vsypeme kuřecí maso, zasypeme zbytkem brambor, opět osolíme a okořeníme.

Zalijeme smetanou, zakryjeme neprodyšně víkem nebo alobalem a dáme na půl hodinky do trouby na 180 stupňů. Poté odklopíme a dopékáme do barvy. Navrch můžeme posypat Nivou nebo tvrdým strouhaným sýrem.

Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře