DOBRÁ ZPRÁVA POTĚŠÍ: Lidl daruje potravinovým bankám mimořádně téměř 4,5 tuny trvanlivých...

DOBRÁ ZPRÁVA POTĚŠÍ: Lidl daruje potravinovým bankám mimořádně téměř 4,5 tuny trvanlivých potravin

 

Společnost Lidl Česká republika vyslyšela volání Federace potravinových bank o pomoc a rozhodla se poslat potravinovým bankám 4,5 tuny trvanlivých potravin. Reaguje tak na urgentní zvýšenou potřebu trvanlivých potravin ohroženými skupinami obyvatel i na zrušení jarní Sbírky potravin.

„Potravinovým bankám darujeme pravidelně ze zákona, v minulém roce to bylo přes 107 tun potravin. V současné situaci jsme se ale rozhodli pro mimořádný dar v podobě trvanlivých potravin, kterých se potravinovým bankám nyní zoufale nedostává,“ upřesňuje tisková mluvčí Lidlu Zuzana Holá. Těstoviny, masové konzervy, luštěniny, ale např. i dětské piškoty poputují matkám samoživitelkám, opuštěným seniorům a dalším ohroženým skupinám obyvatel.

Lidl reaguje i na zrušení letošní jarní Sbírky potravin, která se v aktuální situaci nemůže uskutečnit. „V loňském roce naši zákazníci darovali 28 tun v jarní a 40 tun potravin a drogerie v podzimní Sbírce. Chceme tedy tímto mimořádným darem alespoň trochu napomoci vyrovnat výpadek, který zrušení jarní Sbírky způsobí,“ dodává Holá.

 

Text a foto: (tzlidl)

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře