DOBRÁ ZPRÁVA POTĚŠÍ: Firma Penny Market rozdělí mezi své zaměstnance přes čtyřicet...

DOBRÁ ZPRÁVA POTĚŠÍ: Firma Penny Market rozdělí mezi své zaměstnance přes čtyřicet milionů korun

 

PENNY rozdělí mezi zaměstnance v souvislosti s aktuální situací přes 40 000 000 korun. Všichni zaměstnanci PENNY na prodejnách a v logistice mají od poloviny března o 15 % vyšší hodinovou mzdu a za březen navíc každý z nich obdržel jednorázový poukaz na nákup v hodnotě 1 500 korun. Při přepočtu na počet zaměstnanců se jedná o jednu z nejvyšších částek na jednotlivce v rámci retailu.

„Nesmírně si vážíme všech, kteří nám v této době pomáhají zajistit zásobování obyvatel potravinami a udržet naše prodejny otevřené. Nechceme přistupovat k jednorázové plošné odměně za práci v tomto složitém období. Považujeme za spravedlivější navýšit všem, kteří v tuto dobu zajišťují chod všech prodejen a centrálních skladů, odměnu za každou odpracovanou hodinu o 15 %. Znamená to, že si zaměstnanci mohou polepšit až o několik tisíc korun měsíčně,“ říká Mathias Mentrop, jednatel společnosti PENNY MARKET.

PENNY tak rychle reaguje na stávající situaci, kdy značně vzrostly nároky na zajištění bezpečného a bezproblémového prodeje. Toto navýšení je prozatím platné do poloviny dubna, ale řetězec je připraven jej s ohledem na vývoj situace prodloužit. K poslednímu navýšení mezd PENNY přistoupilo od března letošního roku, kdy mzdy vzrostly v průměru o pět procent.

Ve všech prodejnách PENNY platí už čtvrtý týden zpřísněná pravidla úklidu a desinfekce, a to včetně košíků nebo madel chladících boxů. Zaměstnanci mají k dispozici dostatečný počet roušek, průběžně pak dostávají osobní desinfekční gely nebo jednorázové rukavice. Všech více než 1600 pokladen na více než 385 prodejnách je v těchto dnech vybavováno přepážkou na ochranu pokladních.

 

Text a foto: (tzpenny)

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře