LIPNO NAD VLTAVOU: Poslední lyžovačka. Zdejší skiareál ukončí zimní sezonu v pátek...

LIPNO NAD VLTAVOU: Poslední lyžovačka. Zdejší skiareál ukončí zimní sezonu v pátek 13. března

Ilustrační foto

 

Pátek 13. března se stane posledním dnem, kdy si lyžaři budou moci zajezdit na sjezdovkách v šumavském Skiareálu Lipno. Skončí tu totiž letošní zimní sezóna, která začala v sobotu 21. prosince.

„Ihned po ukončení zimní sezóny začneme připravovat lanovku na letní provoz. Projít musí revizí, čeká nás defektoskopie lana a nutné úpravy spojené s provozem pro pěší turisty. Vše bychom chtěli mít hotové v dubnu, nejpozději před Velikonoci,“ sdělil marketingový a obchodní ředitel Skiareálu Lipno Jiří Falout.

Na Lipně je stále co dělat

Ačkoliv se lanovky v pátek po lyžování zastaví, lidé se tu rozhodně nudit nebudou. Otevřena zůstává Stezka korunami stromů, která se nachází na vrcholu Skiareálu Lipno. Turisté mohou zaparkovat na bezplatném parkovišti a za výhledy se dostanou buď pěšky nebo stezkabusem. „Odměnou jsou jim výhledy na jezero, Šumavu a pokud vyjde počasí, tak i na vrcholky Alp,“ podotkl Falout.

V provozu jsou také lipenský Aquaworld, Hopsárium i bobová dráha. „Už nyní se převlékají naše půjčovny sportovního vybavení do letního kabátu. Odvážíme lyže do skladů a zpět putují kola. Ty začneme půjčovat v sobotu 28. března v půjčovně Kapitanát, která se nachází přímo na oblíbené Jezerní cyklostezce,“ dodal Falout.

 

Text a foto: (ok)

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře