NA VIMPERSKÉM DVORKU: 8. března 2020

NA VIMPERSKÉM DVORKU: 8. března 2020

Foto: (red) – Za krásnější Vimperk

 

Ohlédnutí za děním ve Vimperku v uplynulých dnech, co kdo řekl nebo zatajil, krátké glosy, komentáře a fotografie, co nás čeká a nemine a k tomu někdy i drby z ulice a hospody. Vážně i nevážně, bez růžových brýlí a pochlebování vrchnosti.

 

Na vimperském dvorku stále nuda. Vnitřní město je i za bílého dne takřka liduprázdné, obchody a provozovny služeb skomírají, živo je snad jen kolem velkých supermarketů. Co s tím? Radnici to zřejmě nepálí, aktuálně řeší strategii rozvoje, ale než se k jejímu uskutečnění dostane (pakliže vůbec), bude na tom Vimperk hůř, než kdejaká sousední smysluplně se rozvíjející vesnice.

 

Zastupitelé se v pondělí sešli na svém dalším jednání. Ve vimperské televizi nám o něm povyprávěla starostka Jaroslava Martanová. Jak už se stalo tradicí, po svém, bez toho, že by ji někdo položil otázku, že by se jí zeptal, jak se chce vypořádat s problémy, které dnes a denně pálí občany města. Natož pak, že by třeba svůj pohled na aktuální dění mohl říci někdo z opozičních zastupitelů, neřkuli přímo lidé z ulice. Televizní vysílání placené z veřejných peněz tak slouží vedení města k jeho sebepropagaci. Lidé s opačným názorem nemají před kameru a mikrofon přístup, tam smějí jen ti s radnicí souznějící a jí podřízení, tudíž poslušní. Bylo tomu tak za minulých vládců vimperské radnice, je tomu doposud. Nikde nemá zájem to změnit. Takhle si tu žijeme.

 

Z internetové prezentace Města Vimperk:

Je druhý rok po komunálních volbách a na oficiálních stránkách města stále chybějí fotografie některých radních…

… a zastupitelů.

 

Nikdo není dokonalý, každý udělá chybu, avšak oficiální webové stránky města by snad měly zveřejňovat texty napsané v souladu s pravidly českého pravopisu…

…totéž by mělo platit pro facebookový profil města.
Správně se píše ulice 1. máje.

 

Připravil: Zdeněk JUNGVIRT

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře