VOLYNĚ: Společenské a kulturní akce městského muzea připravené na měsíc březen 2020...

VOLYNĚ: Společenské a kulturní akce městského muzea připravené na měsíc březen 2020 – program zde

Foto: Město Volyně

 

čtvrtek 5. března od 20 hodin, KONCERT – TVRZ
JWQ (JANOUŠEK–WRÓBLEWSKI QUARTET)
Jiskrnou energií nabitý akustický jazzový kvartet, ovlivňovaný ledasčím napříč různými hudebními žánry a zeširoka rozkročený od jazzových kořenů až po postmoderní free jazz. Originální autorská hudba se silnými melodickými linkami a výraznou rytmikou. Ve Volyni v rámci turné k virtuálnímu dvojalbu Svatby/Plesy. Složení: Štěpán Janoušek – trombón, Michal Wróblewski – alt saxofon, Miloš Klápště – kontrabas, Jan Chalupa – bicí. Hudba svatební i plesová: https://jwquartet.bandcamp.com.

 

úterý 10. března od 17 hodin, VERNISÁŽ VÝSTAVY – TVRZ
MARKÉTA A DĚTI
Výtvarné práce volyňských dětí pod vedením Markéty Řapkové. Různé materiály a techniky. Výstava potrvá až do 4. dubna 2020.

 

čtvrtek 19. března od 17 hodin, HISTORIE – TVRZ
POKOUTNÍ KRUH PRÁCHEŇSKÉ VLASTIVĚDY – OBCHODNÍ OMLADINA POŠUMAVSKÁ
Další z pravidelných setkání zájemců o vlastivědu a historii širšího Prácheňského kraje ve volyňském koutě. Téma večera: Společenské, kulturní a politické aktivity jednotlivých volyňských kupců v průběhu osmdesátých a devadesátých let 19. století.

 

úterý 24. března od 18 hodin, LITERATURA & HISTORIE – TVRZ
ONDŘEJ FIBICH – ZTRACENÝ DOMOV ŠUMAVSKÝ
Básně, úvahy, eseje a pohádky. Autorské čtení a povídání šumavského básníka, spisovatele, poutníka a knižního trhovce od hory Antýgl.

 

sobota 28. března od 7:20 hodin, VLASTIVĚDNÝ VÝLET – NÁDRAŽÍ
MÍSTA V KRAJI – KREJČOVICE & MLYNÁŘOVICE
Kombinovaný vlastivědný výlet k Bobíku. Cestou komentáře historické i jiné. Ráno sraz na vlakovém nádraží, vlak na Volary odjíždí v 7:28. K výpravě je možné se připojit kdekoliv na trase vlaku, vystupujeme na zastávce Zátoň-Boubín v 8:55. Pěší trasa dlouhá cca 18 km. Návrat zpět do Volyně v průběhu odpoledne vlakem nebo autobusem.

 

po celý březen, VÝSTAVA – TVRZ
OCHOTNICKÁ TAHANICE
Kyselé i sladké příběhy několika divadelních opon vyhotovených volyňským akademickým malířem Maxmiliánem Boháčem (1882–1957). Výstava potrvá až do 25. dubna 2020.

 

po celý březen, VÝSTAVA – TVRZ
PUŠKAŘ SYLVESTR KRNKA A JEHO VOLYŇSKÝ VYNÁLEZ
170. výročí první zadovky v naší monarchii. Mistr puškařský a vynálezce Sylvestr Krnka (1825–1903) se v roce 1848 stal volyňským měšťanem a vyzbrojoval místní národní gardu. A právě ve Volyni přišla na svět jeho první zadovka. Výstava potrvá až do 10. května 2020.

 

po celý březen, EXPOZICE – TVRZ
LIDOVÝ MALOVANÝ NÁBYTEK V POŠUMAVÍ
Fenomén lidového malovaného nábytku v Pošumaví v 18. a 19. století z nových badatelských pohledů. Dlouhodobá proměnlivá expozice v nově otevřeném prostoru.

 

po celý březen, EXPOZICE – STARÁ RADNICE
RENESANČNÍ A BAROKNÍ VOLYNĚ
Nová dlouhodobá expozice v autentických prostorách staré renesanční radnice. Strakoničtí johanité i svatovítští probošti pěkně pospolu. Střípky a nitky regionálních příběhů 16. až 18. století.

 

Změna programu vyhrazena.

FB – Městské muzeum ve Volyni

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře