Č. BUDĚJOVICE: Jižní Čechy jsou dlouhodobě na špici obliby mezi českými výletníky...

Č. BUDĚJOVICE: Jižní Čechy jsou dlouhodobě na špici obliby mezi českými výletníky a dovolenkáři

 

Jižní Čechy se dlouhodobě drží na špici žebříčku obliby mezi tuzemskými výletníky a dovolenkáři. Znovu to potvrdily výsledky osmého ročníku ankety Kraj mého srdce, vyhlášené v Praze při mezinárodních veletrzích cestovního ruchu Holiday World & Region World. V Letňanech Jihočeši posbírali v osmi hodnocených tematických kategoriích celkem sedm „medailí“. Dvě zlaté, čtyři stříbrné a jednu bronzovou.

„Mezi čtrnácti kraji České republiky jsme první v medailovém pořadí a druzí v absolutním pořadí ankety, jejímž hlavním a jediným cílem je zmapovat a meziročně porovnat vývoj preferencí obyvatel ČR v oblasti volnočasových aktivit. To v kontextu výsledků jednotlivých kategorií ukazuje, že naše směřování k podpoře aktivit pro celou škálu návštěvníků, je správnou cestou, jak na trhu cestovního ruchu uspět. Je to ale také indikátor významu turismu pro celou ekonomiku kraje,“ uvedl  ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu (JCCR) Jaromír Polášek.

Názvy návštěvníky hodnocených kategorií mluví jasně. Jihočeský kraj, disponující unikátní přírodou a památkami, umí zabavit každého. Lenochy i aktivní sportovce. Milovníky historie i adrenalinu. Děti, seniory i celé rodiny. A samozřejmě i vozíčkáře. Těm všem umí nabídnout atraktivní celoroční program, kvalitní služby i dobré jídlo a pití.

„Zklamáním určitě není ani obhajoba pátého místa v kategorii KAM na zimní dovolenou, protože je zřejmé, že i v tomto směru máme co nabídnout. Ovšem větru a dešti neporučíme. A když nepadá, tak prostě nepadá,“ dodal Polášek.

Jižní Čechy opravdová láska

Expozice Jihočeského kraje, historicky prvního partnerského regionu letošního 29. ročníku veletrhů Holiday World & Region World, která prezentovala novou turistickou značku Jižní Čechy opravdová láska, patřila na letňanském výstavišti k nejnavštěvovanějším. A to vyneslo Jihočechům další ocenění. Druhé místo PVA EXPO Praha v hodnocení nejpůsobivějších expozic s plošnou výměrou větší než 60 metrů čtverečních.

„Bylo nás vidět i slyšet a expozice kraje byla stále plná lidí. Úspěch měla i skupina Hrajeto, na jejíž skladby se často s chutí roztančili nejen návštěvníci veletrhu, ale leckdy i ostatní vystavující. Obrovský zájem byl také o fotokoutek s pravým kamenem ze Šumavy, kde se s oblibou fotily všechny generace návštěvníků,“ poznamenala manažerka marketingu JCCR Jana Píchová.

Zástupci Jihočeské centrály cestovního ruchu ovšem na veletrzích uskutečnili i více něž čtyřicet B2B jednání o další spolupráci s různými partnery v oblasti cestovního ruchu.

Letošního 29. ročníku mezinárodních veletrhů cestovního ruchu a regionální turistiky Holiday World & Region World v Praze Letňanech se podle údajů pořadatele, společnosti PVA EXPO Praha, zúčastnilo na celkové ploše více než 11 tisíc čtverečních metrů bezmála 500 vystavovatelů ze 46 zemí světa. Celkový počet návštěvníků překročil 31 tisíc. Dorazilo také téměř sedm tisíc odborníků z oblasti turismu a 360 novinářů.

 

Text a foto: (tzjccr)

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře