RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Pampeliškový med

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Pampeliškový med

Ilustrační foto: (red) – Za krásnější Vimperk

 

360 květů (asi 40 dkg)
1 a půl litru vroucí vody
1 a půl kilogramu cukru
2 citróny

Květy sbíráme minimálně až druhý slunečný den, jinak nebudeme mít dost pylu. Květy propláchneme a zalijeme vařící vodou, přidáme nakrájené citróny a necháme 24 hodin stát. Scedíme přes plátno, přidáme cukr a vaříme do zhoustnutí. Kdo je trpělivější mám, delší variantu. Přivedeme k varu a prudce ochladíme. Tento postup opakujeme do zhoustnutí. Nalijeme do skleniček, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru. Skladujeme v chladnu a temnu.

 

Připravuje Lucie KOHOUTOVÁ


 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře