NA VIMPERSKÉM DVORKU: 9. února 2020

NA VIMPERSKÉM DVORKU: 9. února 2020

Foto: (red) – Za krásnější Vimperk

 

Ohlédnutí za děním ve Vimperku v uplynulých dnech, co kdo řekl nebo zatajil, krátké glosy a komentáře, co nás čeká a nemine a k tomu někdy i drby z ulice a hospody. Vážně i nevážně, bez růžových brýlí a pochlebování vrchnosti.

 

Zprávou číslo jedna vimperského dění právě končícího týdne je bezesporu oznámení o odložení opravy ulice 1.máje. Na veřejnost se dostalo v pátek dopoledne a zastínilo i tolik mediálně prezentované čtvrteční svlékání a skenování madony v kostele. Není divu, památka z doby gotiky tady byla je a bude, kdežto na opravu ulice čekáme a stále se jí nemůžeme dočkat. Už několik volebních období nám ji místní komunální politici slibují a tím to vždy končí. Nevyšel ani zatím poslední pokus, kraj shledal nedostatky v dokumentaci a hodil ji městu na hlavu. Ostuda pro vedení, ať už za chyby můžou funkcionáři nebo úředníci. Radní se, pochopitelně, rádi chlubí úspěchy, byť třeba na nich nemají tak docela sami o sobě plnohodnotný podíl, musí proto strpět i veřejnou potupu za chyby své a svých podřízených. Příští dny ukáží další postup v této kauze. Veřejnost města bude určitě bedlivě sledovat, zda se letos, a nebo vůbec v tomto volebním období, opravy hlavní vimperské dopravní tepny dočkáme. Zda si současné vedení radnice postaví symbolický pomník nebo ušije z ostudy kabát. Přejme jim ten pomník. V opačném případě bychom byli vystaveni jalovým slibům na téma oprava ulice 1. máje opět před příštími komunálními volbami.

Povídá se, že by snad měl ve Vimperku skončit s prodejem supermarket Tesco. Údajně tam chodí málo zákazníků a tržby neodpovídají představám vedení firmy. Je to jen šeptanda, osobně ji moc nevěřím, i když bych zavření tohoto krámu nelitoval, neb tam nakupovat nechodím. To je mi spíš líto pozemku, který vedení města před lety pro výstavbu tohoto supermarketu prodalo na úkor možného rozšiřování sportovního areálu o potřebná zařízení. Mohla tam stát třeba sportovní hala. Ovšem při zkušenostech s výstavbou plaveckého bazénu a jeho zastřešením nevím, kdy a zda vůbec by se město na něco podobného vůbec zmohlo.

 

Ukázka vimperské úředníčiny aneb Čím více cizích a kostrbatých slov a slovních spojení, tím se cítíme být důležitější: Oznamujeme všem zájemcům, kteří mají zájem realizovat výstavbu stavby určené k občanské vybavenosti na pozemcích města Vimperk u autobusového nádraží ve Vimperku, že v současné době město nabízí jeden volný pozemek, respektive zřízení práva stavby na dobu určitou 5 let (po dobu výstavby) s možností jeho následného odkoupení. (Celá zpráva ZDE)

 

Připravil: Zdeněk JUNGVIRT

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře