LIPNO NAD VLTAVOU: Skiareál otevře další dvě sjezdovky, návštěvníky potěší tři chlupatá...

LIPNO NAD VLTAVOU: Skiareál otevře další dvě sjezdovky, návštěvníky potěší tři chlupatá stvoření

 

Další dvě sjezdovky otevře na víkend šumavský Skiareál Lipno. Jedná se o oblíbené sjezdové tratě Pánská a Promenádní. Lyžaři si tak zalyžují na celkem 6,5 kilometrech sjezdových tratí. Podmínky k lyžování jsou jednoznačně nejlepší v letošní zimní sezóně.

„Na sjezdovkách leží až 60 centimetrů přírodního a technického sněhu. Další přibývá díky zasněžování. V pátek, nejpozději v sobotu ráno, pak otevřeme sjezdovky Promenádní a Pánská,“ upřesnil obchodní a marketingový ředitel Jiří Falout.

V současné době se lyžuje na sjezdovkách Jezerní, Spojovací, Dámské, lišáka Foxe a v dětském lyžařském výukovém hřišti Fox parku, kam je vstup zdarma. V provozu jsou lanovky Lipno Express, Promenádní, Střecha a pojízdné koberce ve Fox parku. Lyžuje se denně od 8.30 do 16.00 hodin. Večerní lyžování pak probíhá rovněž denně, a to od 18 do 21 hodin na sjezdovkách Spojovací a Jezerní.

Tři lamy na sněhu

V sobotu 25. ledna si ve Skiareálu Lipno přijdou na své nejen lyžaři, ale také milovníci zvířat. Malé i velké návštěvníky potěší tři chlupatá stvoření. Lamák Otík s sebou letos bere další dva kamarády a budou společně trávit den na sněhu. Od 11 do 13 hodin je můžete potkat u Stezky korunami stromů a mezi 14 a 16 hodinou pak ve Skiareálu Lipno u Foxparku. „Lamy bude možné si pohladit či se s nimi vyfotit,“ uvedla event managerka Skiareálu Lipno Olga Kneiflová.

Testovačka s Viki Cabadajem

Po celý víkend lyžaře čeká také další ročník úspěšné testovačky Rossignol Demo Tour. Na horním náměstíčku bude možnost si zdarma vyzkoušet nejnovější produkty lyžařské kolekce Rossignol 2020. Více než 100 párů lyží různých délek a druhů budou k dispozici v sobotu i neděli od 8,30 do 15 hodin.

I v letošním roce budou připraveny nejnovější modely z kolekce Dynastar 2020 a lyžaři budou mít možnost je zdarma otestovat ve svém oblíbeném terénu. „Půjčování lyží bude zdarma, avšak doklad totožnosti je nutné mít s sebou,“ připomněla Olga Kneiflová. Potkat se můžete také s Janem Antonínem Duchoslavem alias „Viki Cabadajem“ z úspěšného filmu Sněženky a machři. Ten je součástí servisního týmu a třeba právě vám bude chystat lyže na míru.

Text a foto: (jf)

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře