LIPNO NAD VLTAVOU: Skiareál Lipno otevře poslední den roku další dvě lanovky...

LIPNO NAD VLTAVOU: Skiareál Lipno otevře poslední den roku další dvě lanovky a sjezdovky

 

Díky mrazivému počasí, které umožnilo spustit sněžná děla, a také díky přírodnímu sněhu může Skiareál Lipno v jižní části Šumavy otevřít na Silvestra další dvě lanovky a také další dvě sjezdovky. K dispozici budou lyžařům od 31. prosince téměř tři kilometry sjezdovek.

„V současné době se na Lipně lyžuje na sjezdovkách Jezerní, Spojovací a v lyžařském výukovém hřišti Fox parku. Od úterý budou v provozu sjezdovky Dámská a část lišáka Foxe. To umožní zároveň spustit lanovky Promenádní a Střecha. Ty tak doplní stávající lanovku Lipno Express, která je v provozu,“ sdělil obchodní a marketingový ředitel Skiareálu Lipno Jiří Falout.

Sněžná děla se nyní přesunou na další sjezdovky v areálu. Dobrou zprávou pro lyžaře je, že se stále bude lyžovat až do 3. ledna za ceny vedlejší sezóny. Skiareál Lipno je v provozu denně od 8,30 do 16 hodin.

S přáním přijďte na Nový rok na Stezku korunami stromů

Letošní tradiční Novoroční výstup na Stezku korunami stromů Lipno dostane úplně nový rozměr. Každý, kdo se sem 1. ledna dostaví, bude moci na vyhlídkové věži, uprostřed Šumavy, vyslovit přání a pak se uvidí, zda se v roce 2020 splní.

„Lidé by si měli stoupnout k lipenskému jezeru a při pohledu na Šumavu vyslovit přání, které by se mělo splnit v roce 2020. Uvidíme, zda se pak stane. Každopádně tu bude zároveň umístěná schránka, kam budou moci turisté svá přání vhazovat. My potom každý měsíc jedno z nich splníme,“ vysvětlil Falout.

Doplnil, že každý návštěvník obdrží zároveň účastnický list a o pohodu se zároveň bude starat táborská kapela Pouličníci, která zahraje vánoční, jarmareční i staročeské písničky. Chybět nebude ani punč a v restauracích Energo a Lanovka si budou moci lidé dát tradiční novoroční čočku.

Stezka korunami stromů Lipno bude na Nový rok otevřena od 10 do 16 hodin. K ní se lidé dostanou buď lesem, a to značenou cestou nebo také Stezkabusem. Jízda lanovkou není v zimě bez lyží možná. Zaparkovat návštěvníci mohou na bezplatném parkovišti Skiareálu Lipno.

O Novoroční výstup nebudou ochuzeni ani lyžaři, kteří mohou v půjčovně bot uschovat lyžaře a půjčit si boty a vyšlápnout si Stezku korunami stromů za splněným přáním. Úschovna lyží a půjčovna bot se nachází na lyžařském náměstí mezi výstupními stanicemi lanovek Lipno Express a Střecha.

 

Text a foto: (jf)

 

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře