NA VIMPERSKÉM DVORKU: 6. ledna 2020

NA VIMPERSKÉM DVORKU: 6. ledna 2020

Foto: (red) – Za krásnější Vimperk

 

Ohlédnutí za děním ve Vimperku v uplynulých dnech, co kdo řekl nebo zatajil, krátké glosy a komentáře, co nás čeká a nemine a k tomu někdy i drby z ulice a hospody. Vážně i nevážně, bez růžových brýlí a pochlebování vrchnosti.

 

Vimperská starostka vykládala do rozhlasu své bláboly o tom, jak městská hromadná doprava zdarma snížila počet aut ve městě. Tím možná oblbla posluchače odjinud, ale ten, kdo se ve městě každodenně pohybuje ví, že starostka nemluví pravdu. Škoda, že se těchto lidí také redaktor rozhlasu nezeptal, že se spokojil jen s vyjádřením starostky.


 

Sdělení radnice (2. ledna) na facebooku: “Vážení spoluobčané, první vydání Vimperských novin v letošním roce bude o několik dní posunuté, z důvodu odstávky provozu v tiskárně během vánočních svátků. Vimperské noviny najdete ve svých schránkách koncem příštího týdne. Děkujeme za pochopení.”

Podobné zdržení bylo při letní dovolené v tiskárně.  To se redakční rada pod vedením vedoucí odboru školství, kultury a cestovního ruchu nedokáže přizpůsobit chodu tiskárny a odevzdat příspěvky v dostatečném časovém předstihu, aby noviny dostali lidé do schránek zavčasu? Snad to není tak složité. Smlouva mezi městem a tiskárnou by na podobné případy měla pamatovat. Lidi, co tam na tom úřadě vlastně děláte, když si neporadíte s takovouto maličkostí? V půlce loňského roku jste změnili tiskárnu a za tak krátkou dobu už je tu druhý zádrhel. Asi bude někde chyba, že…


 

Na náměstí pod rozsvícený vánoční strom přijel za potlesku přítomných občanů slavnostně vyzdobený Taxík Maxík a starostka Jaroslava Martanová se jala vyprávět sentimentálním hlasem příběh takřka pohádkový  (poslouchejte zde). Taxík Maxík je určitě chvályhodný počin radnice. Pozor však, oproti městské hromadné dopravě je svezení v něm za peníze. 


 

Doporučuji k poslechu zvukový záznam z prosincového jednání vimperských zastupitelů. Dozvíte se kromě jiného, čím vedení města odůvodňuje zvýšení poplatků za odpady, vodné a stočné i za psy. Místy je to velice zajímavé. Třeba slova jednoho ze zastupitelů vládnoucí koalice, který by napařil majitelům psů poplatek ještě vyšší, než bylo navrženo a schváleno. To asi nebude milovník zvířat.


 

Zpráva, která by neměla zapadnout, je z webových stránek města:

Naši strážníci a asistenti prevence kriminality si uvědomují, že lidskou krev nelze vyrobit uměle a že při komplikovanější operaci je potřeba několik dávek krve a plazmy. Proto již několik let chodí pravidelně darovat krev. Za čestné darování krve obdrželi v letošním roce bronzovou a zlatou medaili Prof. MUDr. Jana Janského. Všechny pocty jsou však druhořadé, protože důležitější je pocit, že jste udělali dobrou věc a někomu možná zachránili život. Možná někomu, koho vůbec neznáte. Nebo někdo, koho neznáte, zachrání život vašim nejbližším. Zkuste to také.


 

Připravil: Zdeněk JUNGVIRT

 

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře