POMOC NEPÁLU: “Všem, kteří přispěli, patří velký dík,” říká Jiří Cais, vimperský...

POMOC NEPÁLU: “Všem, kteří přispěli, patří velký dík,” říká Jiří Cais, vimperský místostarosta

Vimperský místostarosta Jiří Cais a čkyňský fotograf Vladislav Hošek uspořádali v sobotu 2. května večer charitativní akci na pomoc zemětřesením postiženému Nepálu. Pro svoji myšlenku dokázali získat v poměrně nevhodném čase víkendového odpočinku stovku místních občanů, kteří přispěli do kasičky úhrnnou částkou 18 000 korun. 

Nápad se vydařil a byl praktickou ukázkou, že sbírky na charitu se dají dělat i jiným způsobem, než nám doposud bylo ve Vimperku prezentováno a nabízeno.

Na přípravě a průběhu večera spolupracovaly Hotel Zlatá Hvězda, Pizzerie Marco, firma IT Profi a Městské kulturní středisko Vimperk.

Organizátoři pozvali veřejnost do Hotelu Zlatá Hvězda na cestovatelskou přednášku a promítání snímků o Nepálu. Dopředu avizovali, že na podporu postižené zemi půjde veškeré dobrovolné vstupné, které účastníci vloží do kasičky. Ta byla umístěna u vstupu bez toho, že by u ní někdo stál a na příchozí naléhal, aby přispěli.

“Myslím, že můžeme být spokojeni. Rozhodně jsme nečekali, že v sobotu večer bude plný sál lidí. Máme radost, že lidé ve Vimperku nejsou lhostejní k potřebám druhých,” uvedla šéfová hotelu Jolana Kutilová.

“Jsem moc rád, že se nám akce na podporu Nepálu podařila. Lidé darovali osmnáct tisíc korun, což je neuvěřitelné. Doufám, že tyto peníze pomohou potřebným.Všem dárcům patří náš velký dík,” hodnotil bezprostředně po akci vimperský místostarosta Jiří Cais.

Vybrané peníze organizátoři charitativního večera poukázali na konto organizace Člověk v tísni, která již v Nepálu aktivně pomáhá.

(red)

Foto: Hotel Zlatá Hvězda Vimperk

 

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře