ČESKÉ BUDĚJOVICE: V Jihočeském kraji začíná již 22. ročník soutěže Zlatý erb

ČESKÉ BUDĚJOVICE: V Jihočeském kraji začíná již 22. ročník soutěže Zlatý erb

 

Zlatý erb je opět tady. Již 18. listopadu byl zahájen příjem přihlášek do populární soutěže o nejlepší webové stránky a elektronické služby měst, obcí a regionů. Jejich uzávěrka pak bude 31. ledna 2020 ve 14 hodin. Krajská kola se budou hodnotit od 3. února 2020, krajské ceremoniály proběhnou v březnu 2020, finále celostátního kola se opět uskuteční na konferenci ISSS v Hradci Králové v pondělí 20. dubna 2020.

Do předchozího 21. ročníku soutěže se aktivně zapojily obce, města a regiony z celé ČR, poroty vybíraly ze 435 webových stránek a projektů včetně elektronických služeb. Oficiální záštitu poskytly Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Ministerstvo vnitra ČR, Asociace krajů ČR, Svaz měst a obcí ČR a Sdružení místních samospráv ČR. MMR se aktivně podílelo i na koncepci a hodnocení Zvláštní ceny ministryně pro místní rozvoj za nejlepší turistickou prezentaci.

Smysl soutěže Zlatý erb spočívá především v motivaci o dosažení co nejlepšího výsledku, ale webmasterům a provozovatelům poskytuje často nový pohled na podobu a úlohu webových stránek i užitečné informace a hodnocení pro další zlepšování. Již od krajských kol jsou ve hře také hodnotné ceny, diplomy, výměna zkušeností s kolegy i možné využívání příkladů dobré praxe nebo inspirace moderními trendy elektronické komunikace s občany.

Organizace soutěže

Soutěž je organizována v krajských kolech a v navazujícím celostátním kole. Kraje sestavují odbornou porotu, která hodnotí webové stránky a elektronické služby svých měst a obcí. Veškeré další informace jsou uvedeny v Propozicích soutěže. Účast v soutěži je pro města a obce zdarma. Hlavní ceny budou v krajském i celostátním kole uděleny v kategoriích:

a) nejlepší webové stránky města

b) nejlepší webová stránka obce

c) Smart City a nejlepší elektronická služba

V celostátním kole bude udělena také Cena ministryně pro místní rozvoj za nejlepší turistickou prezentaci, mimo měst a obcí mohou soutěžit i kraje, organizace turistického managementu a turistické atraktivity (hrady a zámky, volnočasové areály, muzea, …).

Jak se soutěže zúčastnit?

Krajského kola soutěže Zlatý erb se mohou zúčastnit města a obce kraje se svými oficiálními webovými stránkami, elektronickými službami a turistickými webovými prezentacemi. Formulář přihlášky do soutěže je k dispozici na webové stránce soutěže Zlatý erb. Uzávěrka příjmu přihlášek je stanovena na 31. 1. 2020 do 14:00 hod., porota zahájí své hodnocení 3. 2. 2020.

(tzjč)

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře