KRÁTKÉ ZPRÁVY – AKTUALITY – ZAJÍMAVOSTI

KRÁTKÉ ZPRÁVY – AKTUALITY – ZAJÍMAVOSTI

Ilustrační foto: pixabay

 

Vimperský kulturní kalendář – ZDE
• Pranostiky na prosinec – ZDE
• Naše nabídka kulturních a společenských akcí na Vimpersku i jinde je ZDE
• PROSINEC A ČESKÉ DĚJINY: Některé události, které měly v minulosti zásadní význam pro naši zemi a náš národ – ZDE
• KALENDÁRIUM KULTURNÍCH VÝROČÍ V ROCE 2019 – ZDE
• KAM DNES NA OBĚD? Co dobrého připravili kuchaři v hotelech a restauracích ve Vimperku a okolí? Vyberte si z nabídky – ZDE

1. – 8. prosince



 

Roman Šmucler: Pokud dnes cítíte u zubaře bolest, je to ostuda lékaře

Roman Šmucler je známý jako muž mnoha profesí, ale především je stomatolog. „Tohle povolání vyžaduje nejen výborné zdraví a skvělý zrak, ale také jisté výtvarné nadání,“ říká Šmucler. Zkratka profese „zubní lékař“ na pouhé „zubař“ ho, na rozdíl od některých jeho kolegů, neuráží. CELÝ ČLÁNEK


 

Výběr z médií: nová metoda léčby rakoviny, šetření na registračních značkách a cena štědrovečerní večeře

Čeští vědci vyvinuli novou metodu léčby některých typů rakoviny, píšou Lidové noviny. Odborníci Ústavu hematologie a krevní transfuze v Praze upravili takzvanou genovou terapii. Deník Právo pak spočítal, o kolik si letos lidé připlatí za jídlo na štědrovečerní tabuli. Zdražení se dotkne hlavně rodin, které dávají před kaprem přednost vepřovému řízku. Více si přečtěte ve výběru z médií, který sestavil Radiožurnál. CELÝ ČLÁNEK


 

Zubní pohotovost o víkendu na Prachaticku

Sobota 7. prosince: MUDr. Smolová, Vlachovo Březí, Žižkova 98, telefon: 737 608 640.

Neděle 8. prosince: LSSP České Budějovice, nemocnice, telefon: 387 878 570.

Ošetření akutním pacientům poskytují vyjmenovaní lékaři ve svých ordinacích vždy od 08.00 do 10.00 hod. Ve všední dny poskytuje zubní pohotovost Nemocnice v Českých Budějovicích od 16.30 do 21.30 hod, v sobotu, v neděli a o svátcích od 08.00 do 18.00 hod. v horním areálu nemocnice, pavilon C.


 

Jak poznat, že je cukroví správně upečené

„Tak akorát“ je termín, který se přesně hodí na dobu pečení vánočního cukroví i jako odpověď na otázku: Na kolik stupňů vlastně péct? Aby bylo cukroví upečené co nejlépe, je třeba hlavně dobře znát svoji troubu. CELÝ ČLÁNEK


 

UPOZORNĚNÍ – PARKOVACÍ KARTY

Upozorňujeme občany, že parkovací karty na rok 2020 nebudou z organizačních důvodů vydávány v období od 21.12.2019 do 5.01.2020.

Město Vimperk


 

Výběr z médií: pokuty za parkování, objev kostry medvíděte a nový e-shop pro armádu

Městské části Prahy vybírají na pokutách za parkování desítky milionů korun a částka je mnohem vyšší, než v celém loňském roce, věnuje se tématu deník E15. Hospodářské noviny se zabývají videohrou ze zemědělského prostředí, kterou se baví sami zemědělci. V pátečním vydání Práva se dozvíte, že Armáda ČR spouští nový interní e-shop. Více si přečtěte ve výběru z médií, který sestavil Radiožurnál. CELÝ ČLÁNEK


 

Předpověď počasí

Pátek 6. prosince: Zataženo nízkou oblačností nebo mlhy, i mrznoucí. Na horách a během dne hlavně i v Čechách místy jasno nebo skoro jasno. Večer na západě a severozápadě Čech přibývání frontální oblačnosti. Nejvyšší denní teploty -2 °C až 2 °C, při slunečném počasí 2 °C až 6 °C. Mírný jižní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s, na severních horách s nárazy kolem 20 m/s.

Sobota 7. prosince: Oblačno až zataženo, na východě ráno ojediněle mlhy, i mrznoucí. Od severozápadu na většině území občas déšť nebo přeháňky, zpočátku ojediněle, na Moravě místy, srážky mrznoucí s tvorbou ledovky. Na horách srážky většinou sněhové. Během dne ubývání srážek. Nejvyšší denní teploty 4 °C až 8 °C, na Moravě místy kolem 3 °C.


 

Správa Národního parku Šumava informuje

Dobrá zpráva – technický problém v budově Návštěvnického centra Kvilda se dnes podařilo vyřešit a od zítřka 6. prosince je zařízení opět v provozu. Těšíme se na vás.

(fbnpš)


 

Jak udělat těsto, které se netrhá ani nedrobí

Příliš odleželá mouka, co strávila půl roku ve spíži, nebo třeba ořechy, vyndané z mrazáku z dob, kdy byla hojná úroda u sousedů. To všechno a mnoho dalšího má vliv na kvalitu těsta. Vyhněte se nejčastějším chybám při přípravě vánočního cukroví. CELÝ ČLÁNEK


 

Výběr z médií: stěhování pražského magistrátu, sekretářky pro zdravotní sestry a mizení ornice

Magistrát hlavního města Prahy se pravděpodobně bude ze Škodova paláce stěhovat na Smíchov, píše deník E15. Ve čtvrtečních Lidových novinách se zase dočtete, že vzniká nové povolání – sekretářka zdravotní sestry. Ta by měla pomáhat s nadměrnou administrativní zátěží. Tématem Hospodářských novin je, že se do oddlužení hlásí dvakrát více lidí a soudy proto nestíhají. Více si přečtěte ve výběru z médií, který sestavil Radiožurnál. CELÝ ČLÁNEK


 

Máme tu další mrazivé ráno, i když ne všude

Zejména vrcholky Šumavy mají teplotu nad nulou a někde i výrazně (stanice Březník hřeben ve 1350 m kolem +8 °C). Pro zajímavost stanice Březník, ležící na dohled o 200 výškových metrů níže, má kolem -10 °C. Ukázková inverze v praxi.
Obrázek: teplota v 5 hodin ráno.

FB – Český hydrometeorologický ústav


 

Předpověď počasí

Čtvrtek 5. prosince: Většinou jasno. Zpočátku místy, postupně jen ojediněle zataženo nízkou oblačností nebo mlhy, i mrznoucí, hlavně na jihozápadní a západní Moravě a na Českomoravské vrchovině. Nejvyšší denní teploty 0 °C až 4 °C, při celodenní nízké oblačnosti nebo mlze většinou slabě pod 0 °C. Mírný jihovýchodní až jižní vítr, na severovýchodě až jihozápadní vítr 3 až 7 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s. V západní polovině Čech jen slabý proměnlivý vítr do 4 m/s.

Pátek 6. prosince: Jasno nebo skoro jasno, hlavně na Moravě místy zataženo nízkou oblačností nebo mlhy, i mrznoucí. Večer na západě a severozápadě Čech přibývání frontální oblačnosti. Nejvyšší denní teploty 1 °C až 5 °C, v Čechách při slunečném počasí ojediněle až 7 °C. Při nízké oblačnosti nebo mlze kolem 0 °C. Mírný jižní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s, na severních horách s nárazy kolem 20 m/s.


 

Penzion roku 2019 má svého vítěze – Bed & Bike Prachatice

Asociace hotelů a restaurací ČR předala v pražské Empire Hall Slovanský dům v rámci slavnostního galavečera 14. Konference své již tradiční výroční ceny.  Součástí galavečera bylo také každoroční vyhlášení nejlepšího Penzionu roku. Partnerem této kategorie se již tradičně stal hotelový systém Previo a nejnavštěvovanější tuzemské rezervační portály Penzion.cz a Hotel.cz. Do Empire Hall se sjelo přes 400 hostů z řad hoteliérů a restauratérů, cenu nejlepšímu penzionu předala Klára Blahová z Hotel.cz spolu s Vlastislavem Šosem, předsedou hodnotící komise pro Penzion roku.

A kdo se tedy stal držitelem ocenění PENZION ROKU 2019?

Téměř jednohlasně je letošním vítězem Bed & Bike Prachatice. O vítězi rozhodli především hosté penzionu, kteří penzion navštívili v průběhu letních měsíců, a následně i odborná sedmičlenná komise.

“V letošním roce jsme se setkali s rekordním počtem recenzí a opravdu nás těší, že hosté stále více upřednostňují kvalitu poskytovaných služeb a že zájem o dovolenou v Čechách a na Moravě stále narůstá. Zároveň je nám líto, že nemůžeme ocenit alespoň 50 penzionů, protože v letošním výběru, a to nejen v TOP 10, jsou opravdu úžasná zařízení,” řekla Klára Blahová.

Do TOP 10 výběru letošního roku se dostaly tyto penziony:

Bed & Bike Prachatice
Pension Josef (Fr. Lázně)
Penzion Adéla (Dolní Bečva)
Penzion Grasel (Nové Syrovice)
Penzion Jasmín (Liberec)
Penzion Jelen Vranov nad Dyjí
Penzion Kaplanka (Znojmo)
Penzion U Ježků (Blansko)
Penzion U Zámku MělníkVilla Karolína (Prášily)

(PROTEXT)


 

Výtěžek akce Tvoříme společně pro dobrou věc přispěje na charitu

Jsem velice rád, že se nám podařilo tuto akci uspořádat. Vypovídá to o tom, že zaměstnanci krajského úřadu se zajímají o charitu. Zároveň se ukázalo, že jsou nesmírně zruční a svůj talent chtějí dát k dispozici všem. Rovněž to pomůže i stmelit náš pracovní kolektiv a přiblížit se atmosféře Vánoc.

Ředitel Krajského úřadu Jihočeského kraje Milan Kučera tak okomentoval akci Tvoříme společně pro dobrou věc, která se konala v úterý 3. prosince v předsálí krajského zastupitelstva.

Jejím cílem bylo při prodeji výrobků z dílny zaměstnanců přispět na dobrou věc – konkrétně poputuje část výtěžku na podporu onkologicky nemocné maminky samoživitelky, která se stará o dvě postižené děti. A dále má sloužit jako ukázka spolupráce mezi jednotlivými odbory a posílení vzájemné komunikace a dobrých vztahů.

„Přišel čas adventu, čas posledního měsíce roku 2019. V něm bychom měli zpomalit a věnovat se i dobročinnosti, protože ne každý má to štěstí, že si může užívat život naplno, ve zdraví a pohodě,“ připomněla Jitka Šálená z krajského úřadu a jedna z organizátorek prodejní výstavy. A dodala, že zájemci si tu od dobrovolnic z řad studentek mohli zakoupit například originální vánoční dekorace, ruční výrobky z kůže, háčkované hračky, výrobky ze dřeva, BIO ručně vyráběný pečený čaj či plody vypěstované na zahrádkách.

„Pokud tento první ročník dopadne úspěšně, a my předpokládáme, že tomu tak bude, chtěli bychom z toho samozřejmě udělat pěknou tradici,“ uzavřel Kučera.

Text a foto: (tzjč)


 

Českobudějovický dětský pěvecký sbor Carmína získal Grand Prix v Berlíně

Českobudějovický dětský pěvecký sbor Carmína se na základě vynikajících výsledků v mezinárodních sborových soutěžích zúčastnil 3. ročníku Mezinárodní soutěže talentů v Berlíně, kde vystoupilo 106 soutěžních výkonů v kategoriích zpěv, folklór, tanec, instrumentální hra, scénický projev. Carmína soutěžila v mládežnické kategorii sborového zpěvu a získala 1. místo. Jitce Šimkové byla udělena sbormistrovská cena“ Nejlepší sbormistr“. Sbor na koncertní křídlo bravurně doprovodil koncertní klavírista Sergey Perepeliatnyk, který se významnou měrou podílí na chodu sboru.

Odborná porota nominovala ze všech 106-ti soutěžních výkonů jen 9 nejlepších účastníků na Galavečer, kde proběhla soutěž o hlavní cenu Grand Prix. Carmína potvrdila svoji vysokou uměleckou úroveň a doslova vybojovala tuto hlavní cenu Grand Prix. Je to už 4. Grand Prix, které Carmína na mezinárodních soutěžích získala.

Text a foto: (tzjč) 


 

Hejtmanka Jihočeského kraje Ivana Stráská udělila záštitu nad akcí Giving Tuesday

Hejtmanka Jihočeského kraje Ivana Stráská udělila záštitu nad akcí Giving Tuesday. Jedná se o světový svátek dárcovství, který podporuje a oslavuje chuť pomáhat. Kampaň se koná po celém světě ve stejný den, vrcholí vždy v úterý následující po dni díkůvzdání a nákupních událostech Black Friday. V letošním roce připadá na úterý 3. prosince, kdy otevírá charitativní sezónu před Vánoci a koncem roku. Do kampaně přihlásily své aktivity i Jihočeské neziskové organizace, které se díky této akci snaží získat podporu na podporu dětem ze znevýhodněných rodin, lidem bez domova i lidem s hendikepem. Vyberte si i vy aktivitu, do které se zapojíte a podpoříte tak v adventním čase dobrou věc www.giving-tuesday.cz. V Česku jako národní ambasador zastřešuje Giving Tuesday  od roku 2016 Asociace společenské odpovědnosti.

(tzjč)


 

Výběr z médií: nový stavební zákon, spolupráce Penty s exšéfem StB i úbytek hmyzu a zvířat v české krajině

V českých médiích se ve středu dočtete, že nový stavební zákon bude podle ministerstva vnitra výrazně dražší. Informuje o tom Mf Dnes. V české krajině chybí hmyz i zvířata. Podle Hospodářských novin proto desítky tisíc lidí v petici žádají šetrnější zemědělství. Více si přečtěte ve výběru z médií, který sestavil Radiožurnál. CELÝ ČLÁNEK


 

Předpověď počasí

Středa 4. prosince: Jasno nebo skoro jasno, na severu až polojasno. Zpočátku místy, postupně jen ojediněle zataženo nízkou oblačností nebo mlhy, i mrznoucí. Nejvyšší denní teploty 1 °C až 5 °C, při déletrvající mlze nebo nízké oblačnosti kolem 0 °C. Slabý, postupně mírný jihovýchodní až jižní vítr 2 až 5 m/s bude večer na Českomoravské vrchovině a jihozápadní Moravě dál zesilovat na 4 až 7 m/s.

Čtvrtek 5. prosince: Zataženo nízkou oblačností nebo mlhy, i mrznoucí. Na horách a během dne postupně v Čechách a ve Slezsku místy, jinde jen ojediněle, jasno. Nejvyšší denní teploty -2 °C až 2 °C, při zmenšené oblačnosti až 5 °C. Mírný jihovýchodní až jižní vítr, na severovýchodě až jihozápadní vítr 3 až 7 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s. V západní polovině Čech jen slabý proměnlivý vítr do 4 m/s.


 

GW Train Regio – informace cestujícím o změně tarifu

Od 15. prosince dojde na všech našich tratích ke zdražení základního jízdného, a to zhruba o 5 %. Změna je vyvolána rostoucími provozními náklady, které musíme pokrýt.

FB – GW Train Regio a.s.


 

Výběr z médií: problémy mladých se spánkem, využívání umělé inteligence a zubaři v Olomouci

V českých médiích se v úterý dočtete, že čím víc dětí a mladistvých má problémy se spánkem. Upozornil na to Deník N. České firmy jsou podle Hospodářských novin opatrné při vymýšlení nových způsobů využívání umělé inteligence. Více si přečtěte ve výběru z médií, který sestavil Radiožurnál. CELÝ ČLÁNEK


 

Předpověď počasí

Úterý 3. prosince: Oblačno až zataženo, jen přechodně místy polojasno. Ojediněle, zpočátku místy, hlavně na horách, sněhové přeháňky, během dne pod 300 m i přeháňky deště se sněhem. Nejvyšší denní teploty 0 °C až 4 °C. Mírný severozápadní vítr 2 až 6 m/s bude slábnout a měnit se na slabý jihozápadní do 4 m/s.

Středa 4. prosince: Jasno až polojasno. Zpočátku místy, postupně jen ojediněle zataženo nízkou oblačností nebo mlhy, i mrznoucí. Nejvyšší denní teploty 1 °C až 5 °C. Slabý jihovýchodní až jižní vítr 1 až 4 m/s bude na Českomoravské vrchovině a jihozápadní Moravě zesilovat na mírný 3 až 7 m/s.


 

Správa Národního parku Šumava informuje

Z technických důvodů je do neděle 8.12. uzavřena budova Návštěvnického centra (NC) Kvilda. Parkoviště, toalety a rysí výběh jsou v provozu. O znovuotevření budovy NC vás budeme informovat. Děkujeme za pochopení. (fbnpš)


 

Výběr z médií: rozhovor s Barnierem, klesající popularita kryptoměn i železniční přejezdy

V českých médiích se v pondělí dočtete, že na odchodu Velké Británie z Evropské unie prodělají všichni. Hospodářským novinám to řekl hlavní evropský vyjednavač pro brexit Michel Barnier. Klesá popularita kryptoměn a podle deníku E15 se také propadl celý trh s nimi. V letošním listopadu měl čtvrtinovou hodnotu oproti začátku loňského roku. Více si přečtěte ve výběru z médií, který sestavil Radiožurnál. CELÝ ČLÁNEK


 

Předpověď počasí

Pondělí 2. prosince: Oblačno až zataženo, v jihozápadní polovině Čech během dne i polojasno. V jihovýchodní polovině území, během odpoledne naopak na severu území, místy slabé sněžení nebo sněhové přeháňky, pod 300 m i sníh s deštěm. Nejvyšší denní teploty 0 °C až 4 °C. Slabý, postupně mírný severozápadní vítr 3 až 7 m/s.

Úterý 3. prosince: Oblačno až zataženo, během dne od západu i polojasno, na severu a severovýchodě zpočátku ojediněle, na horách místy, sněhové přeháňky, během dne pod 300 m i déšť. Nejvyšší denní teploty 1 °C až 5 °C. Mírný severozápadní vítr 2 až 6 m/s se bude měnit na slabý jihozápadní do 4 m/s.


 

Právě jsme přišli na svět. Prohlédněte si čerstvě narozená miminka

ČTĚTE ZDE


 

Začala meteorologická zima, na Šumavě bylo pod -15 °C

Prvním prosincovým dnem v Česku začala meteorologická (klimatologická) zima. Na příchod astronomické zimy si ještě budeme muset počkat do 22. prosince, kdy nastane zimní slunovrat. Dle počasí už je dnešní den zimní. Dnes ráno na celém území teploty klesly pod bod mrazu. Většinou se pohybovaly mezi 0 °C až -5 °C. Nejchladněji bylo v jižní polovině území. Například v Břeclavi na jihu Moravy teplota klesla až k -7 °C. Naposledy se zde tak silný mráz vyskytl v únoru a dnešní ráno se na této stanici dokonce zařadilo mezi deset nejchladnějších v letošním roce. Z velkých měst bylo nejchladněji v Brně, kde se minimální teplota pohybovala kolem -6 °C. V Jihlavě, v Českých Budějovicích a Karlových Varech bylo kolem -5 °C. Naopak v Ostravě, Praze a Plzni se teplota pohybovala kolem -2 °C a v Pardubicích či Hradci Králové jen kolem bodu mrazu. CELÝ ČLÁNEK


 

Opustili nás v minulých dnech

ČTĚTE ZDE


 

Pravý recept na pařížský salát z 90 let dle ČSN. Ta chuť je famózní!

Pařížský salát. Lahůdka, která se hodí na chlebíčky, nebo jenom tak s rohlíkem. Jídlo, které jedla dělnická třída, ale i ředitelé. Pokud jste na něj v poslední době dostali chuť, jistě vás zklamalo to, že jeho kvalita a chuť nejsou jako kdysi. I když jste vyzkoušeli desítky lahůdkářství, jistě to nebylo ono. Jak z toho ven? Zkuste recept na pařížský salát podle normy ČSN. Ten chutná tak, jak si pamatujete. CELÝ ČLÁNEK


 

Prostory JVTP patřily v listopadu tématu rodinných firem

Jihočeský vědeckotechnický park a agentura CzechInvest uspořádaly den věnovaný rodinným firmám v regionu. Cílem akce bylo usnadnit vlastníkům rodinných firem orientaci v problematice efektivního řízení a plánování v rodinných firmách, které zajistí jejich kontinuální rozvoj a konkurenceschopnost.

Dopolední část cílila zejména na pracovníky veřejných organizací, které se tématem rodinného podnikání zabývají. Irena Stejskalová z Fakulty managementu Vysoké školy ekonomické v Praze (pobočky v Jindřichově Hradci) je odborníkem na management změny a přítomným zástupcům Jihočeského vědeckotechnického parku, agentury CzechInvest, Jihočeského kraje, Agentury pro podnikání a inovace a agentury CzechTrade vysvětlila, jak mohou pomoci při přípravě vlastníků firem na tak zásadní krok, jako je předání firmy jejich nástupníkovi.

Odpolední část byla pod hlavičkou 3. konference rodinných firem v Jihočeském kraji věnována majitelům / zakladatelům rodinných firem a jejich nástupníkům. Radka Rajnochová, ředitelka agentury CzechInvest, ve své úvodní řeči připomněla, že udržení tradice rodinných firem je pro českou i světovou ekonomiku nesmírně důležité. I proto je cílem pořadatelů připravit české rodinné firmy na úspěšné předání řízení nastupující generaci.

Následoval příspěvek Martina Šimona ze společnosti Manpower, který přiblížil současnou situaci na trhu práce v Jihočeském kraji. Nedostatek pracovních sil se netýká pouze rodinných firem a je patrný ve všech okresech Jihočeského kraje. Martin Šimon se ve svém příspěvku zaměřil zejména na úskalí trhu práce při řízení a převzetí firmy.

Model firemního nástupnictví připravovaný v rámci projektu ENTER-transfer financovaného z Evropského fondu pro regionální rozvoj prostřednictvím programu Interreg CENTRAL EUROPE představil Tomáš Kincl z Vysoké školy ekonomické v Praze a její Fakulty managementu působící v jihočeském Jindřichově Hradci. Ve spolupráci s Jihočeským vědeckotechnickým parkem a dalšími partnery projektu vyvíjí Fakulta managementu online nástroj pro předání podniku a zlepšení kapacit veřejného a soukromého sektoru. Nástroj bude provázet zakladatele firem a další účastníky procesu předávání důležitými otázkami spojenými s předáváním firmy. Maximální úsilí bude věnováno předání firmy v rámci rodiny, neboť rodinné firmy jsou stabilizačním prvkem české i světové ekonomiky. Pokud tento způsob nebude možný, navede nástroj zakladatele firmy na další možné cesty předání, ať už v rámci managementu firmy nebo prodejem firmy investorovi. Posledním, nejméně vítaným řešením odchodu zakladatele, je likvidace firmy. Tomáš Kincl připomněl důležitost tématu podnikového nástupnictví v době, kdy se první generace zakladatelů firem po roce 1989 z byznysu pomalu stahuje a odchází do důchodu.

Dilema rodiny při společném podnikání nastínil Leoš Kubíček ze společnosti Holistic management s.r.o., který s Jihočeským vědeckotechnickým parkem spolupracuje na realizaci projektu ENTER-transfer a který se ve své firemní praxi zabývá tématy jako je strategické nastavení společnosti, udržení si radosti z podnikání, generační výměna, zlepšení výkonu firmy, jak si najít a udržet ty správné zaměstnance a užitečné nastavení firemních procesů. Leoš Kubíček nastartovali vzájemnou diskuzi všech účastníků nad otázkami, které sami řešili při přípravě předání rodinné firmy uvnitř rodiny, směrem k zaměstnancům, dodavatelům, zákazníkům a veřejnosti.

Za přítomné regionální rodinné firmy vystoupil Luboš Ferenčík, zakladatel úspěšné, rozrůstající se společnosti Zahradnické centrum Ferenčík. Na příběhu vlastního podnikání představil, jak přirozeně může proces předání firmy v rámci rodiny plynout, ale zároveň zdůraznil, že bez značného úsilí všech členů rodiny a průběžné komunikace se zaměstnanci firmy a dalšími zúčastněnými stranami lze zdárný průběh procesu předání jen těžko zaručit.

V závěru odpoledne vyslovil Luboš Průcha, zástupce Krajského úřadu Jihočeského kraje, všeobecnou podporu veřejné správy rodinným firmám v regionu a podporu při řešení otázek týkajících se podnikového nástupnictví regionálních firem, ať už v samostatné působnosti Jihočeského kraje, nebo prostřednictvím jeho zřizované organizace – Jihočeského vědeckotechnického parku, a.s.

(tzjč)


 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře