HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR – JIHOČESKÝ KRAJ: Nedávné výjezdy k událostem na Prachaticku

HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR – JIHOČESKÝ KRAJ: Nedávné výjezdy k událostem na Prachaticku

Pondělí 25. listopadu

11:37 Technický zásah – Pro zdravotníky zajistila profesionální jednotka ze stanice Vimperk ve Špidrově ulici ve Vimperku nouzové otevření dveří bytu.

15:34 Technický zásah – U stejného zásahu zasahovala tatáž jednotka také v ulici SNP ve Vimperku. V zabouchnutém bytě byl zapnutý spotřebič.

 

Úterý 26. listopadu

5:38 Dopravní nehoda – Úklid vozovky a vytažení aut provedla po dopravní nehodě osobního auta a dodávky u Radhostic, části obce Lštění profesionální jednotka ze stanice Vimperk. Velitel zásahu si na místo z důvodu namrzlé vozovky vyžádal SÚS.

11:26 Záchrana osoby – Profesionální jednotka ze stanice Vimperk a dobrovolné jednotky SDH obcí Lenora a Volary byly vyslány k Horní Vltavici k záchraně osoby, na kterou spadnul strom. Osoba byla z pod stromu vyproštěna svými spolupracovníky ještě před příjezdem hasičů.

12:04 Dopravní nehoda – Prachatická jednotka cestou od zásahu u Horní Vltavice zasahovala u Zbytin, části obce Blažejovice, kde se osobní automobil značky Mitsubishi Galant střetnul s divokým prasetem. Hasiči ze silnice sanovali menší množství vyteklé chladicí kapaliny. Jednotka na místě spolupracovala s Policií ČR.

 

Středa 27. listopadu

12:32 Technický zásah – Dveře bytu, za kterými zůstal zabouchnutý zapnutý spotřebič, otevřeli v Kaštanové ulici v Prachaticích místní profesionální hasiči.

19:16 Planý poplach – Profesionální hasiči z prachatické stanice a dobrovolná jednotka obce Vlachovo Březí byli vysláni do ulice Na Vršku ve Vlachově Březí, kde byl ohlášen požár v komíně. Hasiči průzkumem, provedeným termokamerou, zjistili, že se jedná o planý poplach.

 

Čtvrtek 28. listopadu

6:45 Záchrana zvířete – Koťátko, které zapadlo do okapu garáže v ulici Pod Hradbami v Prachaticích, zachránila místní profesionální jednotka.

(vm)

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře