V KUCHYNI S DANULOU: Linecká kolečka pro dobrou náladu

V KUCHYNI S DANULOU: Linecká kolečka pro dobrou náladu

 

350 g hladké mouky, 1 vanilkový cukr (dala jsem svůj domácí – cukr krupice a rozříznutý vanilkový lusk, vše uzavřít do zavařovací sklenice), 120 g moučkového cukru, 250 g změklého másla, 2 žloutky

Vypracujeme hladké nelepivé těsto a uložíme ho v igelitu alespoň na hodinku do lednice. Poté vyválíme, vykrájíme požadované tvary a pečeme dorůžova cca 10-12 minut na 160 stupňů. Doba i teplota jsou pouze orientační, řiďte se především zkušenostmi se svou troubou.

Vychladlé slepujeme pikantní marmeládou a necháme do druhého dne rozležet.

 

Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ

 

 

 

Komentáře

komentářů