POČASÍ: Vývoj situace a předpověď pro ČR do středy 27. listopadu

POČASÍ: Vývoj situace a předpověď pro ČR do středy 27. listopadu

Podzim ve vimperském městském parku / Foto: (red) – Za krásnější Vimperk

 

Situace: Nad střední Evropou se bude zpočátku udržovat zvlněné frontální rozhraní oddělující teplý vzduch na východě od chladného na západě. Postupně se bude toto rozhraní rozpadat a nad západní Evropu postoupí tlaková níže. Mezi ní a rozsáhlou tlakovou výší nad Ruskem k nám bude proudit teplejší vzduch od jihu až jihovýchodu.

 

Předpověď na středu 20. listopadu:
V noci oblačno až zataženo, zpočátku místy, postupně jen ojediněle polojasno, zejména na východě. Na severozápadě místy slabý déšť, jinde ojediněle mrholení. Postupně ojediněle, v západní polovině Čech místy mlhy. Přes den zataženo až oblačno, na východě místy přechodně až polojasno. Ojediněle mrholení nebo slabý déšť, později odpoledne a večer na jihu a jihovýchodě místy občasný déšť. Ojediněle, v západní polovině Čech zpočátku místy mlhy. Nejnižší noční teploty 8 až 4 °C, na západě a jihozápadě kolem 2 °C. Nejvyšší denní teploty 9 až 13 °C, na východě až 15 °C, v západní polovině Čech jen kolem 7 °C, v 1000 m na horách kolem 8 °C, na západě kolem 3 °C. V noci slabý východní nebo proměnlivý vítr do 4 m/s, v oblasti Českomoravské vrchoviny mírný jihovýchodní 3 až 7 m/s, zpočátku místy s nárazy kolem 15 m/s. Přes den mírný východní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na čtvrtek 21. listopadu:
Zataženo až oblačno, zpočátku místy, postupně jen ojediněle občasný déšť. Ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C, při slabším větru kolem 4 °C, zejména na západě Čech. Nejvyšší denní teploty 8 až 12 °C, na západě Čech kolem 7 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s, během dne ve východní polovině území mírný jihovýchodní 2 až 6 m/s.

Předpověď na pátek 22. listopadu:
Zataženo až oblačno, odpoledne a večer místy až polojasno, ojediněle slabý déšť nebo mrholení. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C, při slabším větru kolem 2 °C, zejména na západě a jihozápadě Čech. Nejvyšší denní teploty 8 až 12 °C, v jihozápadní polovině Čech kolem 7 °C. Mírný jihovýchodní vítr 3 až 7 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, v jihozápadní polovině Čech slabý vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na sobotu 23. listopadu:
Převážně zataženo nízkou oblačností, mlhavo a ojediněle mrholení. Na horách a během dne místy i v nižších polohách polojasno. Nejnižší noční teploty 8 až 4 °C, při zmenšené oblačnosti a slabším větru kolem 2 °C, zejména na západě území. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C, při zmenšené oblačnosti až 12 °C. Čerstvý jihovýchodní vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, v západní polovině Čech mírný jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na neděli 24. listopadu:
Zataženo nízkou oblačností, mlhavo a ojediněle mrholení. Na horách a místy i v nižších polohách polojasno. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C, při zmenšené oblačnosti a slabším větru až 1 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C. Mírný jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Vyhlídka počasí od pondělí 25. listopadu do středy 27. listopadu:
Zataženo nízkou oblačností, mlhavo a ojediněle mrholení. Na horách a ojediněle i v nižších polohách polojasno. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C, při zmenšené oblačnosti a slabším větru až 0 °C. Nejvyšší denní teploty 5 až 10 °C.

 

ČESKÝ HYDROMETEOROLOGICKÝ ÚSTAV

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře