V KUCHYNI S DANULOU: Kuřecí řízečky v burákové strouhance
4 stehenní kuřecí řízky, 2 vejce, hladká mouka, strouhanka, nahrubo mleté nesolené pražené arašídy, sůl, olej na smažení.
Maso očistíme a každý řízek rozdělíme asi na 4 díly, z obou stran osolíme, obalíme v hladké mouce, v rozšlehaném vejci a nakonec ve směsi strouhanky a mletých buráků (v poměru 1:1). Ihned smažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dozlatova a poté necháme přebytečný tuk okapat na papírové utěrce.
Pozn.: Nikdy bych nevěřila, že se dají kuřecí řízky povýšit ještě o jeden stupeň. Buráky dodají kuřecímu masu šmrnc.
Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ
Odebírat
Login
0 Komentáře