NÁRODNÍ PARK: Nabídka aktivit a poznávání přírody pro májové dny

NÁRODNÍ PARK: Nabídka aktivit a poznávání přírody pro májové dny

V pátek 1. května splují první vodáci v sezóně 2015 Teplou Vltavu od Soumarského mostu. Vody je dost a ještě stále jsou volná místa v některých hodinách. Plná místa jsou zatím jen v 10 a v 11 hodin.  Splout Teplou Vltavu je možné celý víkend, protože v květnu je možné splouvat o svátcích, sobotách a nedělích.

Rovněž 1. května se otevírá Návštěvnické centrum Sovinec v Borových Ladách. Otevírací doba je od středy do neděle od 9 do 17 hodin. V úterý je otevřeno od 12 do 21hodin, kdy večer probíhá veřejné krmení sov. V pondělí je zavřeno. Letošní novinkou je sovice sněžní, která je tak v pořadí dvanáctou sovou ve voliérách.

A do třetice: V pátek 1. května se po měsíční pauze otevírají informační střediska Národního parku Šumava, tedy IS Kvilda, IS Svinná Lada, IS Kašperské Hory a IS Alžbětín. Od soboty 2. května budou v provozu také informační střediska na Rokytě, Poledníku a Březníku. Konkrétně na Březníku bude v provozu informační středisko a muzeum Karla Klostermanna. Vstup bude přes restauraci, která je ale mimo provoz.

(jd)

Foto: archiv redakce

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře