V KUCHYNI S DANULOU: Uzený vepřový ocásek a volské oko s čočkou

V KUCHYNI S DANULOU: Uzený vepřový ocásek a volské oko s čočkou

 

Čočku přebereme, propláchneme, zalijeme vodou a na mírném ohni vaříme téměř doměkka. Nechávám ji ještě před vařením chvíli jakoby naklíčit. Voda by se měla téměř vyvařit, pokud tomu tak není, mírně slijeme a zakápneme octem.

Na oleji necháme zesklovatět nadrobno pokrájenou cibuli a přidáme do hrnce k čočce, promícháme, podle chuti osolíme a přisypeme trochu kari koření, případně zahustíme trochou hotové světlé jíšky.

Dnes jsem asi 10 minut před dovařením vsypala do klasické hnědé čočky taky trochu čočky červené. Jen tak pro oko.

 

Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře