V KUCHYNI S DANULOU: Mrkvové řezy s ananasem

V KUCHYNI S DANULOU: Mrkvové řezy s ananasem

 

Těsto: 4 celá vejce, 4 lžíce moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce oleje, 2 mrkve (najemno nastrouhat), 1/2 hrnku polohrubé mouky (myšleno hrnek o objemu 250 ml), špetka soli, 1 lžička citronové kůry, 1 prášek do pečiva, 1/2 lžičky mleté skořice, 3 lžíce mandlí (nahrubo nasekat) a mimo to smetanová náplň, 1 plechovka ananasu a sáček dortového želé.

V míse vyšleháme ručním elektrickým šlehačem vejce s moučkovým a vanilkovým cukrem, poté všleháme olej a pak už jen vařečkou vmícháme nastrouhanou mrkev, sekané mandle a směs mouky, skořice, citronové kůry, prášku do pečiva a špetky soli. Vlijeme do máslem vymazaného a hrubou moukou vysypaného menšího plechu s vysokým okrajem (mám 32×22 cm) a pečeme 30 minut na 170 stupňů.

Vychladlý korpus potřeme smetanovou náplní s kousky ananasu a zalijeme dortovým želé.

Smetanová náplň: 4 zakysané smetany (celkem 800 g), 4 lžíce moučkového cukru, 1/2 sáčku pudinku bez vaření Olé od Dr.Oetkera (dala jsem kokosový). Vše jen v míse prošlehat, nic nevařit! Poté přimíchat scezený a na kousky pokrájený ananas.

Želé: 1 sáček žlutého extra silného dortového želé od Dr.Oetkera, 5 lžic krystalu, scezená šťáva z ananasového kompotu + voda nebo džus do celkového objemu 500 ml. Umíchat dle návodu. Pokud použijete hodně sladký džus, uberte trochu cukru z doporučeného množství z návodu na přípravu želé.

Hotový moučník uložíme do lednice nejlépe přes noc odležet.

 

Připravuje: Danula VAŠÍČKOVÁ

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře