LIPNO NAD VLTAVOU: Skiareál chystá nové sjezdovky a lanovku

LIPNO NAD VLTAVOU: Skiareál chystá nové sjezdovky a lanovku

 

Zbrusu novou snowcrossovou trať a další sjezdovku připravuje na letošní zimu nejnavštěvovanější jihočeské středisko Skiareál Lipno. Projekt je součástí rozsáhlé modernizace, která přinese v tomto roce také lanovou dráhu a rozšíření parkovacích kapacit. Lyžaře čeká řada dalších novinek.

Zatímco kolem Lipna se ještě prohánějí cyklisté, provozovatelé Skiareálu Lipno intenzivně připravují vše na zimní sezonu. Ta přinese několik novinek. Jednou z nich je otevření dvou nových tratí. „Držíme se našeho dlouhodobého konceptu, kterým je zaměření na rodiny s dětmi a více zábavy na svahu. Jedna z tratí bude takzvaný snowcross, který přinese spoustu zábavy pro všechny věkové kategorie,“ říká tiskový mluvčí Skiareálu Lipno Vojen Smíšek.

Snowcross se stane mladším sourozencem stávajících dvou Skiacrossových tratí s tunelem, které v loňské sezoně sklidily u lyžařů obrovský úspěch. “Stejně jako v minulosti změnil Skiareál Lipno podobu rodinného lyžování, v současnosti udává trend zábavy při lyžování. Vybudováním nového Snowcrossu bude již čtvrtina celkové délky sjezdovek patřit právě zábavě,“ dodává Vojen Smíšek. Druhá sjezdovka bude dlouhá 800 metrů a svým profilem bude ideální pro malé lyžaře.

Spolu se sjezdovkami se rozšiřují parkovací místa a vzniká také dvousedačková lanová dráha. „Lanovka propojí skiareál s částí obce Lipno nad Vltavou v místě, kde běžkaři nastupují do stop, a které v zimě obsluhuje pravidelná linka skibusu,“ uvedl provozní ředitel Skiareálu Lipno Petr Dušek. Na sjezdovkách je již dokončen systém technického zasněžování a lanovou dráhu čeká dokončení horní stanice, napnutí nosného lana a série bezpečnostních zkoušek dle předpisů Drážního úřadu. Ty musí ze zákona splňovat všechny lanové dráhy v České republice. „Vše budeme mít hotovo do začátku prosince, abychom byli připraveni na zimní sezonu,“ dodává Dušek.

Sjezdovka hledá jméno

Nová sjezdovka zůstává prozatím bez pojmenování. S výběrem se lipenští obrací přímo na lyžaře a nabízí tučnou odměnu. „Vyhlásili jsme soutěž na facebookové stránce Skiareálu Lipno, kde mohou lidé psát návrhy jména pro delší z obou sjezdovek, která bude mít modrou obtížnost. Ten, jehož návrh na konci soutěže vybereme, obdrží celosezonní skipas na Lipno, aby si novinky pořádně užil,“ vyzývá lyžaře Vojen Smíšek.


 

Technický přehled:

– Sjezdová trať č. 13 – 500 m

– Sjezdová trať č. 14 – 800 m

– Dvousedačková lanová dráha Doppelmayr Garaventa – 400 m

– Zvýšení přepravní kapacity areálu o 1200 os./hod. na 12800 os./hod.

– Doba jízdy lanové dráhy – 3 minuty


Text a foto: (vs)

 

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře