MĚSTSKÁ POLICIE: Některé události z nedávných dnů, jak je vimperští strážníci zaznamenali...

MĚSTSKÁ POLICIE: Některé události z nedávných dnů, jak je vimperští strážníci zaznamenali ve své svodce

V srpnu proběhla beseda s dětmi z fotbalového klubu Šumavan Vimperk. Na těchto besedách si povídáme o všem, co je důležité pro bezpečnost dětí a o práci strážníků. Na závěr si malí fotbalisté vyzkoušeli i jak rychle jim to běhá.

 

• Telefonicky požádal dozorčí OOP Vimperk o asistenci na vlakovém nádraží kde se má ve vlaku nacházet agresivní cestující. Hlídka MP provedla asistenci hlídce PČR. Agresivní cestující byl z vlaku vykázán.

• Telefonicky oznámil muž, že jej u OD Penny oslovil muž a nabízel mu nějaké zboží. Hlídka MP dle popisu nalezla dva muže, které řešila pokutou za přestupek porušení vyhlášky města.

• Při běžné hlídkové činnosti si hlídka MP všimla osoby, která konzumuje alkohol v místě, kde je to zakázáno obecně závaznou vyhláškou města Vimperk. Strážníci muže poučili o znění obecně závazné vyhlášky města Vimperk a z místa jej vykázala. Celá událost bude předána příslušnému správnímu orgánu k dořešení.

• Na telefonickou žádost dispečinku ZZS byla hlídka MP požádána o kontrolu muže, který by měl ležet na vozovce zda je při vědomí a komunikuje a následně předat info na dispečink ZZS. Hlídka MP na místě nalezla muže, který byl při vědomí a stěžoval si na bolest kolene. Na žádost ZZS byla u muže provedena dechová zkouška na alkohol s výsledkem 2,08 promile. Muž byl následně převezen do nemocnice Prachatice.

• Při něžné hlídkové činnosti byl nalezen ležící muž na autobusovém nádraží. Hlídka MP muže vzbudila a zjistila , že není nijak zraněný. Muž se poté odebral neznámo kam.

• Strážníci MP na žádost OO PČR Vimperk provedli asistenci u zákroku při rodinné hádce. Dále věc v řešení PČR Vimperk.

• Strážníkům bylo oznámeno, že v bytovce jsou hluční sousedé. Po příjezdu hlídky MP na místo se situace zklidnila. Přestupek řešen domluvou.

• Strážníkům bylo oznámeno mužem, že je u něj opilá žena, která nechce opustit jeho byt. Hlídka MP po příjezdu na místo vykázala opilou ženu z bytu oznamovatele.

• Strážníci ve spolupráci s hlídkou PČR Vimperk nalezli podnapilého muže, který seděl v kolejišti. Muž byl z místa vykázán.

• Strážníkům telefonicky oznámil řidič převozní sanitky, že se nemůže dozvonit na pacienta kterého má převézt do nemocnice na vyšetření. Za asistence hlídky MP provedli hasiči otevření bytu kde ležel muž a stěžoval si na silné bolesti. Muž byl následně převezen ZZS do nemocnice Prachatice.

• Strážníci provedli na žádost občana odchyt hada na schodech u jeho domu. Had byl bezpečně odchycen a vypuštěn do volné přírody.

• Strážníkům telefonicky oznámil provozovatel místního hotelu, že má ubytovanou podnapilou ženu, která dělá nepořádek. Zjevně podnapilá žena si stěžovala hlídce MP, že má psychickou úzkost a požádala o příjezd ZZS. Ze strany hlídky MP na místo přivolána ZZS, která na místě po vyšetření a konzultaci s doktorem rozhodla, že má být žena zatím převezena na protialkoholní záchytnou stanici, která se nachází v Českých Budějovicích – převoz proveden hlídkou se služebním vozidlem MP Vimperk.

• Na žádost Policie ČR o asistenci při usměrňování dopravy z důvodu dopravní nehody na sil. II tř. č. 145 za Vimperkem směrem na Hrabice. Ze strany hlídky MP Vimperk prováděno usměrňování dopravy po dobu cca 40 minut.

• Strážníci provedli asistenci hlídce PČR v ulici Palackého kde mělo docházet k domácímu násilí. Celá věc je dále v šetření Policie ČR.

• Při běžné hlídkové činnosti si hlídka MP a APK všimla skupinky osob, která konzumuje alkohol v místě, kde je to zakázáno obecně závaznou vyhláškou města Vimperk. Hlídka MP skupinku osob poučila o znění obecně závazné vyhlášky města Vimperk a z místa je vykázala. Celá událost bude předána příslušnému správnímu orgánu k dořešení.

• Strážníky telefonicky požádala žena o pomoc s manželem, který upadl ve svém bytě na zem a ona ho sama nemůže zvednout. Na místě muž sdělil, že není zraněný a není třeba přivolat ZZS.

 

Text a foto: MĚSTSKÁ POLICIE VIMPERK

(Převzato z oficiálních webových stránek města, zveřejněno bez redakční úpravy textu.)

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře