POLICIE ČR: Nákladní vozidlo převážející skot havarovalo u Strážného

POLICIE ČR: Nákladní vozidlo převážející skot havarovalo u Strážného

 

Krátce po půl čtvrté hodině ranní dnešního dne (úterý 20. srpna) došlo na hlavním silničním tahu I/4 u hraničního přechodu Strážný na Prachaticku k havárii nákladního vozu, který převážel skot.

Podle prvotního šetření řidič kamionu, jedoucí ve směru ke státní hranici, následkem reakce na přebíhající lesní zvěř sjel s nákladní soupravou na nezpevněnou krajnici, čímž došlo k převrácení přívěsu mimo vozovku. Ke zranění řidiče nedošlo, zkouška na přítomnost alkoholu v jeho organismu proběhla s negativním výsledkem. K posouzení stavu převáženého skotu se na místo dostavil veterinář. K přeložení převáženého skotu byla na místo povolána jednotka dobrovolných hasičů z Horní Vltavice. Provoz na místě události byl sveden do jednoho jízdního pruhu, kdy dopravu kyvadlově řídili policisté. Dopravní nehoda je předmětem následného šetření prachatických dopravních policistů.

Doplnění zprávy:

Při vyprošťování nákladní soupravy došlo ke komplikacím, provoz v místě nehody je nadále řízen kyvadlově policisty. Plné zprovoznění úseku se předpokládá v odpoledních hodinách. Žádáme tímto místem projíždějící řidiče, aby řízení svých vozidel věnovali zvýšenou pozornost a dbali pokynů policistů.

 

Text a foto: POLICIE ČR

 

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře