AKTUÁLNĚ: Nové spojení Vimperka, Strakonic a Šumavy s Prahou, Polskem, Německem a...

AKTUÁLNĚ: Nové spojení Vimperka, Strakonic a Šumavy s Prahou, Polskem, Německem a Rakouskem

Foto: FlixBus
Každodenní spojení mezi Vratislaví a Salzburgem se zastávkami v nových českých městech spouští FlixBus od 14. srpna • Kromě Prahy zastaví ve Strakonicích, Volyni, Čkyni, Vimperku, Kubově Huti a Horní Vltavici a propojí tak další okres v Jižních Čechách s Prahou, Německem, Rakouskem i Polskem • Nové přímé spojení 3x týdně z Prahy a Hradce Králové na Ukrajinu pro cesty od 19. srpna je v prodeji u FlixBusu • Jízdenky z Prahy do Kyjeva s cenou od 1699 Kč.

Nové mezinárodní spojení nabízí globální poskytovatel mobility FlixBus. Zelené autobusy budou od středy 14. srpna nově zastavovat také ve Strakonicích, Volyni, Čkyni, Vimperku, Kubově Huti a Horní Vltavici, a to v rámci mezinárodní linky mezi polskou Vratislaví a Salzburgem. Dopravce tak propojí další jihočeský okres každodenním přímým spojem s Prahou, Německem, Rakouskem i Polskem. V prodeji je i nové spojení z Česka na Ukrajinu do měst Kyjev, Žitomír, Rovno a Lvov pro cesty od 19. srpna.

FlixBus v letošním roce významně expanduje na mezinárodních linkách, které protínají Českou republiku. Nové mezinárodní spojení mezi Vratislaví a Salzburgem usnadní obyvatelům Strakonicka a Vimperska cestování do Prahy, Vratislavi, Freyungu, Pasova i Salzburgu.

„I v rámci našich mezinárodních linek se snažíme obyvatelům regionů v Česku přinášet nová spojení a zvyšovat tak jejich mobilitu. Strakonice a Vimperk nemají jako regionální města žádné přímé vlakové spojení s Prahou. Nové spojení přináší alternativní možnost dopravy do hlavního města, ale i příležitost k výletům do Rakouska, Německa nebo Polska. Zastávky v Kubově Huti poblíž Boubínského pralesa a v Horní Vltavici na Šumavě zase mohou využít Pražané v rámci víkendových cest,“ uvádí mluvčí FlixBusu Martina Čmielová.

Spoje FlixBusu se zastávkami ve Strakonicích, Vimperku a dalších městech budou opouštět karlínské nádraží Florenc každý den v 15.00, ze Strakonic odjedou v 17.00, z Volyně v 17.14, Čkyně v 17.25, Vimperka v 17.38, Kubovy Huti v 17.50 a z Horní Vltavice v 17.56. Mezinárodní linka pak zastaví ve Freyungu v 18.25, v Pasově v 19.05 a na konečnou do Salzburgu přijede v 21.30. Opačně budou autobusy vyjíždět ze Salzburgu 8.00, z Pasova v 10.25, Vimperka v 11.57, ze Strakonic v 12.35, do Prahy dorazí ve 14.30 a dále pak budou pokračovat přímo do Vratislavi.

Všechny časy spojení jsou dostupné na www.flixbus.cz. Ceny jízdenek například ze Strakonic do Salzburgu začínají na 199 Kč, mezi Strakonicemi a Prahou od 69 Kč.

 

Přímé spojení z Prahy a Hradce Králové na Ukrajinu od 19. srpna

Od úterý 13, srpna  je v prodeji i nové spojení jedoucí třikrát týdně z České republiky na Ukrajinu do měst Kyjev, Žitomír, Rovno a Lvov. FlixBus zahájil novou spolupráci s předním ukrajinským autobusovým dopravcem Gunsel a spolu s novou spoluprací přichází i akční cena pro limitovaný počet jízdenek na této mezinárodní lince za 125 Kč, dostupná v mobilní aplikaci a na webu www.flixbus.cz. Zvýhodněná cena platí pro cesty mezi 19. srpnem a 30. listopadem a v prodeji je do čtvrtka nebo do vyprodání kapacity zvýhodněných jízdenek.

Na trase mezi Prahou a Kyjevem budou autobusy opouštět Florenc každou středu, pátek a neděli v 7.30, z Hradce Králové odjedou v 9.30, do Lvova přijedou v 00.20, do Rovna v 3.30, do stanice v Žitomíru v 6.20 a na konečnou do Kyjeva, hlavního města Ukrajiny se třemi miliony obyvateli,  dorazí v 8.30 ráno. Na cestu zpět vyjíždějí autobusy v pondělí, středu a pátek ve 14.00, ze Žitomíru v 16.10, z Rovna v 19.00, ze Lvova v 22.10. Do Hradce Králové přijedou následující den v 11.00 a na konečnou do Prahy v 13.00 hodin.


 

FlixBus působí v české vnitrostátní dopravě téměř dva roky. Celkem nyní zelené autobusy jezdí do 29 zemí a více než 2 000 destinací, každý den lze vybírat z nabídky přes 350 000 různých spojení. Nezastavuje se ani v technologickém vývoji, důraz klade na digitální služby.

„Vyhledání spoje, zakoupení jízdenky online, uložení v aplikaci, odbavení přes aplikaci. To už vlastně není trend, ale realita každého dne. Pro cestu autobusem není třeba nic tisknout, vše vyřešíte přes chytrý telefon,“ dodává Čmielová.


(tz)

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře