KRÁTKÉ ZPRÁVY – AKTUALITY – ZAJÍMAVOSTI

KRÁTKÉ ZPRÁVY – AKTUALITY – ZAJÍMAVOSTI

Vimperk – sportovní areál / Foto: (red) – Za krásnější Vimperk

 

Vimperský kulturní kalendář – ZDE
• Pranostiky na srpen – ZDE
• Naše nabídka kulturních a společenských akcí na Vimpersku i jinde je ZDE
• SRPEN A ČESKÉ DĚJINY: Některé události, které měly v minulosti zásadní význam pro naši zemi a náš národ – ZDE
• KALENDÁRIUM KULTURNÍCH VÝROČÍ V ROCE 2019 – ZDE
• KAM DNES NA OBĚD? Co dobrého připravili kuchaři v hotelech a restauracích ve Vimperku a okolí? Vyberte si z nabídky – ZDE

 

4. – 11. srpna

 


 

Přehled tisku: hladoví žáci hůře čtou, Praha hledá zdroje vody a nepovolená stavba na Vinohradech

Hladoví či unavení žáci dosahují horších výsledků v testech čtenářské gramotnosti. Uvádí to sobotní regionální Deník s odkazem na zjištění školní inspekce. V centru Prahy se staví bytový dům načerno, píše o tom Právo. Odborníci mapují studně a vrty pro případ katastrofy. Tématu se věnují Lidové noviny. Více se dočtete v přehledu tisku, který sestavil Radiožurnál. CELÝ ČLÁNEK


 

Jihočeský kraj podává žalobu na Správu národního parku Šumava a Ministerstvo životního prostředí

V pondělí 5. srpna rozhodla Rada Jihočeského kraje jednomyslně o podání správní žaloby na proces přípravy nové zonace národního parku, v jehož průběhu Správa národního parku Šumava (NPŠ) za součinnosti Ministerstva životního prostředí (MŽP) prakticky vyloučila z jednání kraj i jednotlivé obce a neposkytla dostatek odborných materiálů k posouzení nových zón národního parku. (tzjč)


 

Předpověď počasí

Sobota 10. srpna: Od oblačno až zataženo, na Moravě a ve Slezsku zpočátku polojasno. V Čechách občasný déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Na Moravě a ve Slezsku až odpoledne místy přeháňky nebo i bouřky. K večeru v Čechách od západu postupně ustávání srážek. Nejvyšší denní teploty v Čechách 20 °C až 25 °C, na Moravě a ve Slezsku 27 °C až 31 °C.

Neděle 11. srpna: Polojasno až oblačno, na východě zpočátku až zataženo s doznívajícím deštěm nebo přeháňkami. Ráno ojediněle mlhy. Pozdě večer na západě místy přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší denní teploty 25 °C až 29 °C.


 

Zubní pohotovost o víkendu na Prachaticku
10.08.2019 MUDr. Matoušek Vimperk 1. máje 116 380428840
11.08.2019 MUDr. Matoušek Vimperk 1. máje 116 380428840

Ošetření akutním pacientům poskytují vyjmenovaní lékaři ve svých ordinacích vždy od 08.00 do 10.00 hod. Ve všední dny poskytuje zubní pohotovost Nemocnice v Českých Budějovicích od 16.30 do 21.30 hod, v sobotu, v neděli a o svátcích od 08.00 do 18.00 hod. v horním areálu nemocnice, pavilon C.


 

dTest: Provozovatel e-shopu skvelesaty.cz přišel o živnostenské oprávnění

Společnosti Elkan Group s.r.o., která provozuje známý e-shop s dámským oblečením skvelesaty.cz, zrušil úřad začátkem srpna živnostenské oprávnění. To znamená, že už nesmí legálně prodávat zboží koncovým zákazníkům. Nákupem zde se spotřebitelé vystavují riziku.

Živnostenský úřad v Bohumíně ke zrušení oprávnění přistoupil proto, že společnost opakovaně porušovala práva spotřebitelů při internetových nákupech. „Na společnost Elkan Group s.r.o. jsme od roku 2017 obdrželi celkem 139 stížností, takže rozhodnutí o zrušení živnostenského oprávnění vítáme,“ uvádí ředitelka spotřebitelské organizace dTest Eduarda Hekšová a dodává: „Spotřebitelé si stěžovali především na nedodání zboží, dodání jiného zboží nebo nevrácení peněz při odstoupení od smlouvy. Důrazně proto spotřebitelům doporučujeme, aby se e-shopu vyhnuli, jinak se může stát, že za své peníze nic nedostanou.“

Pokud už spotřebitelé něco na e-shopu zakoupili, zoufat si nemusejí – záruka i další práva jim zůstávají a společnost je povinna zákonné požadavky spotřebitelů z uzavřených kupních smluv řešit i nadále. Jestliže by mělo dojít ke změně adresy, musí být uveřejněná v živnostenském, případně v obchodním rejstříku. U nákupu uskutečněného až po zániku živnostenského oprávnění spotřebitel o práva také nepřichází. Narazí-li spotřebitel na problém s kontaktováním společnosti, může se obrátit na živnostenský úřad v Bohumíně nebo na Českou obchodní inspekci.

Problémy s internetovými obchody zaměstnávají poradce a poradkyně dTestu intenzivně už několik let, řeší jich přibližně 1460 měsíčně. dTest se s těmito případy setkává ve své spotřebitelské poradně a dále při řešení stížností spotřebitelů na konkrétní společnosti. „Doporučujeme spotřebitelům, aby si vždy před nákupem ověřili e-shop, obzvláště pokud jej neznají a láká je na výhodné nabídky. Základním indikátorem je to, zda jsou na e-shopu dostupné identifikační a kontaktní údaje a srozumitelné obchodní podmínky. Dále je vhodné podívat se i na recenze či stížnosti na internetu, s čímž může napomoci náš ověřovač e-shopů,“ doplňuje Eduarda Hekšová. (dTEST)


 

NEMOCNICE STRAKONICE: Od září 2019 začne oddělení nukleární medicíny nabízet denzitometrické vyšetření

Denzitometrie je metoda, která se používá ke zjišťování hustoty minerálů v kosti a hustoty kostní tkáně. Řídnutí kostní tkáně je přirozený proces spojený se stárnutím těla, ale také může být příznakem mnoha závažných onemocnění (metabolických, endokrinologických, onkologických atd.). Nejznámější a nejčastější chorobou snižující pevnost kostí je osteoporóza.

Bližší informace a možnost objednání na této stránce

(tznem)


 

HOSTINEC ŠTAMPACH STACHY: Srdečně Vás zveme dnes (v pátek 9. srpna) od 19 hodin na harmoniky z Tábora. K poslechu zahrají dvě harmoniky a bicí. (fb)


 

Přehled tisku: dražší Účtenkovka, změny u umělého oplodnění a mnoho důstojníků v armádě

V pátečních novinách se dočtete, že ministerstvo financí chce dát podle deníku E15 více peněz na Účtenkovku. Umělé oplodnění možná čekají změny v proplácení, píše Mf Dnes. A v armádě je podle deníku Právo příliš mnoho důstojníků. Více se dozvíte v přehledu tisku, který sestavil Radiožurnál. CELÝ ČLÁNEK


 

Předpověď počasí

Pátek 9. srpna: Jasno až polojasno, později v západní polovině Čech částečné přibývání oblačnosti. Nejvyšší denní teploty 27 °C až 31 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s, později mírný jihozápadní 2 až 5 m/s.

Sobota 10. srpna: Ve východní polovině území zpočátku polojasno, jinak od oblačno až zataženo. V Čechách občasný déšť nebo přeháňky, hlavně na Moravě a ve Slezsku i bouřky. K večeru v Čechách od západu ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejvyšší denní teploty v Čechách 21 °C až 26 °C, na Moravě a ve Slezsku 27 °C až 31 °C.


 

Přehled tisku: Konec českého velvyslance, přísnější regulace kryptoměn či přemnožení divočáci

Český velvyslanec v Íránu musel skončit ve funkci kvůli podezření, že kupčil se schengenskými vízy. Informaci přinesl Deník N. MF Dnes píše o „stravenkové revoluci“, ministryně financí chce podle deníku nabídnout možnost využití tzv. stravenkového paušálu. Hospodářské noviny informují, že česká pravidla pro dohled nad kryptoměnami budou přísnější, než požadavky EU. Více si dozvíte v přehledu tisku, který sestavil Radiožurnál. CELÝ ČLÁNEK


 

Fandíme pěstounství!

Také v letošním roce se Krajský úřad Jihočeského kraje, oddělení sociálně-právní ochrany dětí ve spolupráci s neziskovými organizacemi účastní multižánrového festivalu v českobudějovických ulicích „Město lidem, lidé městu“. Stánek s tématem pěstounství najdete v České ulici. Pěstounská péče může mnoha dětem, o které se jejich biologická rodina nemůže, nechce nebo nedokáže postarat, nabídnout spokojený život v rodině.

V Jihočeském kraji je dlouhodobě nedostatek pěstounů především pak pro děti ve věku nad šest let, pro sourozence, děti se zdravotními problémy, děti jiných etnik. Vyrůstat v rodině a zažívat běžné starosti a radosti rodinného života může být vzájemně obohacující jak pro děti, tak pro dospělé. Po celou dobu festivalu, tedy v pátek od 13:00 do 20:00 a v sobotu od 9:00 do 20:00 se mohou dospělí více dozvědět o pěstounské péči; pro děti jsou připravené hry, malování a zábavná stezka do domečku pěstounství. Proč je dětem lépe v rodině než v ústavu? Co je to citová vazba a jak se buduje? Mohu se já stát pěstounem a co vše je k tomu potřeba? Tyto a další otázky zodpoví zájemcům o pěstounství pracovníci krajského úřadu a neziskových organizací, které pěstounské rodiny doprovází: Temperi, o.p.s., Jihočeská rozvojová, o.p.s. Prevent99, z.s., Dobrá rodina o.p.s.

Informace o pěstounské péči, rozhovory s pěstouny a fotografie z akcí podporujících pěstounství v Jihočeském kraji najdete také na https://pestounstvi.kraj-jihocesky.cz/cs

(tzjč)


 

18. Mistrovství světa juniorů v lovu ryb na umělou mušku

V sobotu 10. 8. začíná na řece Vltavě v okolí Loučovic, Vyššího Brodu a Rožmberku nad Vltavou 18. Mistrovství světa juniorů v lovu ryb na umělou mušku. Organizaci zajišťuje Jihočeský územní svaz ČRS, centrum závodu je v Penzionu Herbertov. Závodu se účastní celkem 9 družstev, mezi nejexotičtější účastníky patří Nový Zéland, Jihoafrická republika a USA. Celkem má závod 67 účastníků včetně trenérů, vedoucích družstev a některých rodičů zahraničních účastníků, na organizaci se podílí 10 organizačních pracovníků a šedesát rozhodčích z místních organizací ČRS v okolí řeky Vltavy (Loučovice, Vyšší Brod, Český Krumlov, Křemže), i dobrovolníků z celé České republiky. V sobotu od 17:30 je na programu slavnostní zahájení na Herbetově, v neděli a v pondělí pak probíhají oficiální tréninky a přátelský závod kapitánů, vlastní závod pak proběhne od úterý do čtvrtka (13. – 15.8.). Slavnostní zakončení začíná v pátek 16.8. od 18:00 v klášterní zahradě ve Vyšším Brodě. Všichni, kdo se chtějí podívat na muškařské umění na mezinárodní úrovni, jsou srdečně zváni, očekáváme velmi napínavý závod. Mezi adepty na medaile sice patří vedle domácího týmu i týmy Španělska, USA a Polska, ale v rybaření stejně jako v každém jiném sportu rozhoduje o výsledku i štěstí a vyhrát tedy může každý.  Chtěli bychom poprosit vodáky, kteří v době vlastního závodu (úterý 13.8. – čtvrtek 15.8.) vyrazí splout řeku Vltavu, aby byli ohleduplní a nesplouvali závodní úseky ráno před desátou hodinou a odpoledne po páté (od Vyššího Brodu přibližně 2 km pod Rožmberk).   Je potřeba poděkovat hlavním partnerům závodu, bez kterých by nebylo možné závod uskutečnit a kteří přispěli jednak finančně a dále i pomocí při vlastní organizaci. Jsou to Cortland, výrobce muškařských šňůr a dalšího vybavení, Jihočeský Kraj, Nadace ČEZ, Povodí Vltavy, státní podnik a Hasičská vzájemná pojišťovna, a.s.. Záštitu na závodem převzali: hejtmanka Jihočeského kraje Ivana Stráská, starosta Českého Krumlova Dalibor Carda a starosta Vyššího Brodu Milan Zálešák. V rámci Českého rybářského svazu má sportovní rybolov velkou tradici, v současné době evidujeme přes 25 000 dětí a téměř 6000 mládežníků do 18 let. Je určitě dobře, když se mladí lidé věnují sportovnímu rybolovu a pobytu v přírodě. Jelikož se sportovní rybolov netýká pouze lovu ryb, ale i péči o rybářské revíry a chovu ryb, je součástí mistrovství i odborná exkurze do mezinárodního vzdělávacího centra MEVPIS ve Vodňanech. (tzjč)


 

Předpověď počasí

Čtvrtek 8. srpna: Polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky. Ráno ojediněle mlhy nebo zataženo nízkou oblačností. Nejvyšší denní teploty 23 °C až 27 °C. Mírný západní vítr 2 až 6 m/s.

Pátek 9. srpna: Jasno až polojasno, později v západní polovině Čech částečné přibývání oblačnosti. Nejvyšší denní teploty 27 °C až 31 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s, později mírný jihozápadní 2 až 5 m/s.


 

Přehled tisku: nejúspěšnější rok pro české banky, dražší elektřina a vyšší ubytovací a lázeňské poplatky

Ve středečním přehledu tisku si přečtete o tom, že elektřina bude ještě letos zdražovat. Důvodem jsou emisní povolenky i vlna veder, informuje deník Právo. Dražší by od příštího roku měly být i dovolené. Lázeňské a ubytovací poplatky se totiž vyšplhají až na 50 korun za noc, píše MF Dnes. Nejlepší rok v historii zažívají podle deníku E15 české banky. Za první pololetí vydělaly 44 miliard korun. Více v přehledu tisku, který sestavil Radiožurnál. CELÝ ČLÁNEK


 

Letní kontroly SZPI: bakteriální kontaminaci inspektoři zjistili až u 40% ledů do nápojů a zmrzlin

V rámci pravidelných kontrol sezónního sortimentu se v letních měsících inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) zaměřují mj. na kontroly jakosti a bezpečnosti točených i kopečkových zmrzlin a ledů do nápojů v provozovnách společného stravování. Výsledky letošních kontrol (do 31. 7. 2019) ukázaly, že požadavkům právních předpisů nevyhovělo 40% hodnocených vzorků ledů do nápojů a 37% hodnocených vzorků točených i kopečkových zmrzlin. Z výsledků letošních kontrol i kontrol v předchozích letech je zřejmé, že významná část provozovatelů stále hrubě podceňuje rizika spojená s nedodržením hygienických postupů při výrobě, skladování a prodeji uvedeného sortimentu a s tím souvisejícím porušením hygienických limitů pro přítomnost mikroorganismů.

V letošní sezóně inspektoři SZPI dosud dokončili vyhodnocení u 47 vzorků ledů do nápojů a 19 z nich (cca 40%) nesplnilo zdravotní nebo hygienické limity. Mezi sledované parametry náležel výskyt bakterií Escherichia coli, Clostridium perfringens, enterokoků, koliformních bakterií a bakteriálních kolonií. Při kontrolách v roce 2018 nevyhovělo požadavkům právních předpisů 47% hodnocených vzorků, v roce 2017 šlo o 45% a v roce 2016 o 38%. Za hlavní příčinu nevyhovujících zjištění lze označit podcenění hygienické praxe při výrobě ledu a dezinfekci výrobníků ledu.

V roce 2019 inspektoři SZPI dosud vyhodnotili 131 vzorků točených a kopečkových zmrzlin a 49 z nich (cca 37%) nesplnilo hygienické limity. Ve vzorcích zmrzlin laboratorní rozbory potvrdily nadlimitní počty kolonií bakterií čeledi Enterobacteriaceae. Při kontrolách v roce 2018 nevyhovělo požadavkům právních předpisů 30% hodnocených vzorků, v roce 2017 šlo o 26% a v roce 2016 o 28%. Za hlavní příčinu nevyhovujících výsledků lze považovat nedostatečnou sanitaci zařízení na výrobu zmrzlin a také kontaminované vstupní suroviny, jejichž hodnocení provozovateli potravinářských podniků spočívá často jen ve vizuální kontrole. Roli může hrát i nedostatečné proškolení personálu.

V provozovnách, kde inspektoři SZPI odebrali nevyhovující vzorky, na místě zakázali užívání zařízení (např. výrobníku ledu, zmrzlinového stroje a souvisejícího náčiní), nařídili provozovateli provedení jeho sanitace a následné provedení mikrobiologického rozboru akreditovanou laboratoří. Až po vyhovujícím výsledku rozboru inspektoři umožní zařízení znovu používat. S dotčenými provozovateli SZPI zahájí správní řízení o uložení sankce. (tzszpi)


 

Staročeské hry ve Stožci

Tlučení špačků, točení káči a další hry jsou jako stvořené pro ty návštěvníky, kteří se chtějí během nich vrátit do dětských let.Pro děti budou jistě hry dob minulých, které již tradičně v létě pořádá Informační středisko (IS) a Středisko environmentální výchovy (SEV) ve Stožci, příjemnou zábavou. Přijďte na tradiční stožecké Staročeské hry, které se budou konat v sobotu 10. srpna v areálu IS Stožec od 13 do 15 hodin. Pro příchozí bude připraveno odpoledne plné staročeských her. Návštěvníci si tak budou moci vyzkoušet zábavu našich babiček a dědečků – nejvíce obsazenou, ale také nejtěžší hrou je tlučení špačků.  Malí i velcí si však budou moci vyzkoušet také roztočit dřevěnou káču, popohnat obruč, či se naučit, jak se chytají drápky a cvrnkají kuličky. V případě nepříznivého počasí se však akce konat nebude.  (iŠUMAVA)


 

Staročeská konopická slavnost v Chlumanech

Konopická – oslava sklizně lnu a konopí, je starý zvyk vesnické zábavy, která se pořádala v závěru sklizně v kraji pod Šumavou, na Podlesí, Vodňansku, Prachaticku, Vimpersku, Sušicku, částečně i v okolí Strakonic až na kraj Písecka.Nazývala se také konopice, babský bál, babí hody, ženské právo, zástěrková či stromečková zábava nebo věneček. Přijďte se podívat na staročeskou konopickou do Chluman, uskuteční se v sobotu, 17. srpna. Celá slavnost bývala v režii žen a dívek a poskytovala svobodným děvčatům určitá práva, do nichž se jim muži nesměli vměšovat, ani jim v nich zabraňovat. Konopická se konala koncem září nebo v říjnu, v posledních letech bývá pořádána koncem srpna nebo v září a vždy pouze jednou za několik let. (iŠUMAVA)


 

Jihočeští hokejisté dostali od kraje techniku pro elektronické zápisy

Zástupci šestnácti jihočeských hokejových klubůdostali od Jihočeského kraje elektroniku v ceně 395 tisíc korun. Je určena na vyplňování elektronických zápisů o utkání. Od sezony 2019/2020 zavádí Český svaz ledního hokeje (ČSLH) povinnost vyplňovat ve všech mládežnických i seniorských soutěžích řízených a organizovaných hokejovým svazem (tj. soutěží od 2. třídy ZŠ) malý elektronický zápis o utkání. V současné době je vyplňován pouze v extralize a I. lize seniorů, extralize juniorů a dorostu.  Celkem šestnáct jihočeských hokejových klubů obdrží počítač, programové vybavení a tiskárnu v celkové hodnotě 24 700 korun. „Jihočeský kraj sport dlouhodobě podporuje. Každý rok čím dál vyšší částkou – například letos šlo do dotací pro oblast sportu 110 milionů. Konkrétně podpora digitalizace hokejových klubů byla podpořena částkou 395 tisíc korun,“ vysvětlil náměstek pro oblast školství Zdeněk Dvořák a posteskl si, že celý projekt vymyslelo MŠMT a povinnost financování nechalo na krajích. Zástupce firmy SLIM s.r.o. Stanislav Jelínek přivezl na slavnostní předání nejen elektroniku samotnou, ale zároveň seznámil kluby s jejich funkčností, technickou podporou i záruční lhůtou. Sady byly softwarově připraveny tak, aby s nimi kluby měly co nejméně práce.  MŠMT si od zavedení malých elektronických zápisů o utkání slibuje například rozlišení aktivních sportovců účastnících se soutěží ČSLH, kontrolu oprávněnosti startů hráčů včetně klubové příslušnosti a platnosti hráčského průkazu, registraci všech osob působících v rámci utkání na hráčské lavici příslušného družstva (I. a II. liga ČR, extraliga juniorů a extraliga dorostu) a u ostatních soutěží pouze registraci vedoucích družstev. (tzjč)


 

Předpověď počasí

Středa 7. srpna: Oblačno až zataženo, v jihovýchodní polovině území přechodně až polojasno. Zpočátku místy, odpoledne a večer postupně na většině území, přeháňky, občasný déšť nebo bouřky, ojediněle i silné s přívalovými srážkami, kroupami a silnými nárazy větru. Později večer v Čechách od západu postupně ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejvyšší denní teploty od 21 °C na západě po 30 °C na jihovýchodě. Mírný jihozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s v bouřkách přechodně zesílí.

Čtvrtek 8. srpna: Polojasno, přechodně až oblačno, ojediněle přeháňky. Ráno ojediněle mlhy nebo zataženo nízkou oblačností. Nejvyšší denní teploty 23 °C až 27 °C. Mírný západní vítr 2 až 6 m/s.


 

Přehled tisku: nová centrála pro poštu, osm Tchajwanců stále ve vazbě a volno pro otce

V úterních novinách se dočtete, že Česká pošta si podle deníku E15 chce postavit novou centrálu. Osm Tchajwanců, o jejichž vydání žádá Peking, zůstává ve vazbě, píše Deník N. A otcové budou podle směrnice Evropského parlamentu dostávat po narození dítěte až deset dní volna, informují Hospodářské noviny. Více se dozvíte v přehledu tisku, který sestavil Radiožurnál. CELÝ ČLÁNEK


 

Předpověď počasí

Úterý 6. srpna: Polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky nebo i bouřky. Pozdě večer od západu přibývání oblačnosti a srážky častější. Nejvyšší denní teploty 26 °C až 30 °C. Mírný jižní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Středa 7. srpna: Oblačno až zataženo a místy, odpoledne a večer postupně na většině území, přeháňky, občasný déšť nebo bouřky, ojediněle i silné s přívalovými srážkami, kroupami a silnými nárazy větru. Později večer v Čechách od západu postupně ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejvyšší denní teploty od 22 °C na západě po 31 °C na jihovýchodě. Mírný jihozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s v bouřkách přechodně zesílí.


 

ŠUMAVA originální produkt

Výrobci nebo zemědělci, kteří vyrábějí či pěstují své produkty na území okresů Domažlice, Klatovy, Prachatice a Český Krumlov a provozovatelé, nabízející služby v cestovním ruchu (ubytovací či stravovací služby a zážitky) na území okresů Klatovy, Prachatice a Český Krumlov, mohou podávat své žádosti o značku, do podzimního kola certifikace je uzávěrka 15.9.2019. PODROBNOSTI ZDE


 

Přehled tisku: zdanění hazardu zahraničním hráčům, vícegenerační domácnosti a pandemie jmelí

Nedostatek startovacích bytů a vysoké náklady na bydlení přispívají k tomu, že mladé rodiny čím dál častěji bydlí se svými rodiči. Tématu se věnují pondělní Lidové noviny. Ministerstvo financí plánuje zdanit čisté výhry z hazardu i zahraničním hráčům, píše E15. Právo informuje, že české stromy dusí pandemie jmelí. Více si dozvíte v přehledu tisku, který sestavil Radiožurnál. CELÝ ČLÁNEK


 

Předpověď počasí

Pondělí 5. srpna: Zpočátku jasno až polojasno, od západu postupně oblačno a později v Čechách místy přeháňky, ojediněle i bouřky. Na Moravě a ve Slezsku srážky až večer. Nejvyšší denní teploty 24 °C až 28 °C.

Úterý 6. srpna: Polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky nebo i bouřky. Pozdě večer od jihozápadu srážky častější. Nejvyšší denní teploty 26 °C až 30 °C.


 

Právě jsme přišli na svět. Představujeme miminka čerstvě narozená v prachatické porodnici

ČTĚTE ZDE


 

Opustili nás v minulých dnech

ČTĚTE ZDE


 

Vimperk – ulice 1. máje ve čtvrti Karla Weise / Foto: (red) – Za krásnější Vimperk

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře