NÁRODNÍ PARK: Loni narozené chladnokrevné hříbě jménem Krys je na prodej

NÁRODNÍ PARK: Loni narozené chladnokrevné hříbě jménem Krys je na prodej

Loni narozené hříbě jménem Krys nabízí Správa Národního parku Šumava aktuálně k prodeji. Koně jménem Andy, Nesango, Libor, Cipísek a klisna jménem Karin s příslušenstvím byli bezúplatně předány Národnímu památkovému ústavu a budou sloužit na státních zámcích Krásný Dvůr, Veltrusy, Valeč.

Chladnokrevné hříbě jménem Krys je více, než tři čtvrtě roku staré a nejnižší možná nabídka je 10 tisíc korun. Nabídky budou přijímány do 29. dubna do 14.00 hodin včetně, bez ohledu na způsob doručení. Před tím je možné hříbě vidět ve stájích v Borových Ladech buď ve čtvrtek 23. dubna ve 13 hodin nebo po dohodě s pověřenými pracovníky Dagmar Tomanovou nebo Václavem Hřebkem.

Více informací zde: http://www.npsumava.cz/cz/1038/0/9582/sekce/oznameni-a-vyberovem-rizeni-a-jeho-podminkach/

Vedle toho Správa NP Šumava připravuje, společně se soukromými majiteli a chovateli koní, možnosti průvodcovských výletů v kočárech. Do společného projektu se přihlásilo pět kočích, kteří projdou komplexním školením, zkušebními jízdami a po jejich absolvování a získání certifikátu „Partnerský kočí Národního parku Šumava“, budou moci netradiční formou provádět návštěvníky zajímavými místy národního parku a chráněné krajinné oblasti Šumava. První průvodci s koňskými povozy vyjedou už v červnu.

(jd)

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře