ČESKÁ OBCHODNÍ INSPEKCE: Nabíječka Premium Caliber PW-3IT představuje vysoké riziko úrazu elektrickým...

ČESKÁ OBCHODNÍ INSPEKCE: Nabíječka Premium Caliber PW-3IT představuje vysoké riziko úrazu elektrickým proudem

 

Česká obchodní inspekce zjistila, že na trhu v ČR byla v nabídce nabíječka, která může znamenat pro spotřebitele riziko. Jedná se o nabíječku pro mobilní telefony, která se prodává pod názvem Premium Caliber PW-3IT. U výrobku bylo zjištěno vysoké riziko úrazu elektrickým proudem.

Česká obchodní inspekce objevila na tuzemském trhu nabíječku pro mobilní telefony Premium Caliber PW-3IT v papírovém obalu. Na výrobku je uvedeno Caliber model PW- 3IT, stanovené označení CE, značka pro třídu ochrany II, made in P.R.C., input AC 100-250V/AC, 50/60Hz, 0,2A, output 5DV max 1A, before charging study this instruction sheet, INDOOR USE ONLY, RoHS. Na obalu je uvedeno Caliber Premium micro USB 1A, EAN 8595241110653, www.mp.cz, dovozce/distributor Mobil Pohotovost – Příslušenství s.r.o., CE, vstup AC 100-250V, 50-60Hz, 0,2A, výstup 5V max. 1A.

Česká obchodní inspekce zjistila, že tento produkt vykazuje vysoké riziko nebezpečnosti, jelikož při používání může dojít vlivem nedostatečné izolace mezi primární a sekundární částí výrobku k průrazu této izolace. Nebezpečné napětí 230V z primární části se může objevit na USB konektoru sekundární části. Pokud se uživatel dotkne tohoto konektoru při nabíječce zasunuté v zásuvce, může dojít k vážnému úrazu až smrti uživatele zásahem elektrického proudu. Dále nejsou na výrobku a obalu uvedeny identifikační údaje výrobce.

Česká obchodní inspekce uložila prodejci zákaz dodávání výrobku na trh a jeho stažení z trhu. Výrobek byl zveřejněn v systému RAPEX, což je evropský systém včasného varování před nebezpečnými (nepotravinářskými) výrobky.

Informace o výrobku:

Nabíječka pro mobilní telefony Premium Caliber PW-3IT

Název výrobku: Nabíječka pro mobilní telefony

Typ / číslo modelu: Premium Caliber PW-3IT

Výr.č./EAN: 8595241110653

Identifikační údaje výrobce: HYPER POWER HOLDINGS LTD, No.9 Chang Yi Road, ChangMingShui Industrial Park, WuGuiShan District, Zhongshan, Guangdong, China

Identifikační údaje dovozce: Mobil Pohotovost-příslušenství s.r.o., V Ořeší 847/1, 160 00 Praha

Distributor:

Země původu: Čína

 

Text a foto: ČESKÁ OBCHODNÍ INSPEKCE

 

Informovali jsme také:

ČESKÁ OBCHODNÍ INSPEKCE: Nabíječka pro mobilní telefony může způsobit úraz elektrickým proudem

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře